Editura Evenimentul si Capital

Cum a împărțit DNA parlamentarii în trei categorii

Elena Udrea
Autor: | | 3 Comentarii | 413 Vizualizari

Ministerul Justiției a trimis zeci de cereri de ridicare a imunității. Unii dintre cei vizați au fost salvați de colegi, alții au ajuns direct în „Beciul Domnesc”, iar alții și-au dat demisia de onoare

Dacă ar fi să facem o clasificare a parlamentarilor din punct de vedere al cererilor de ridicare a imunității ar fi trei categorii: demisionarii, salvații și arestații. Viorel Hrebenciuc, Marko Attila sau Oana Mizil ar face parte din prima categorie. Darius Vâlcov a fost printre singurii care le-a cerut colegilor să îi ridice imunitatea. Ion Ochi, Mircea Cosma sau Varujan Vosganian au fost salvați după ce s-au dat cu mir ori au plâns în fața colegilor și astfel au scăpat de „Beciul Domnesc”. Elena Udrea sau Mircea Roșca au fost arestați după ce parlamenarii au încuviințat ridicarea imunității.

Premieră

Cazul Elenei Udrea a fost o premieră pentru Parlament. DNA a trimis zece cereri de ridicare a imunității pe numele fostului ministru. O singură cerere de arestare preventivă a fost respinsă de parlamentari în această săptămână. În timp ce colegii ei numărau și renumărau voturile, Udrea a așteptat timp de două ore rezultatul în sala de plen goală. La un moment dat ea s-a dus la Comisia de numărare, pentru „a vedea ce se întâmplă, de ce nu vin cu rezultatul.” A stat doar câteva minute și s-a întors în plen.

Lacrimi și rugăciuni

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian a fost salvat de două ori de colegi de urmărirea penală. La a doua cerere, Vosganian a lăcrimat, a citit un acatist și a scos o sticluță cu mir pe masă în plenul Senatului. „Pe unii dintre dumneavoastră vă cunosc încă din ‚90. (...) Vă încredințez de afecțiunea mea”, le-a spus Vosgania. După discurs, colegii senatori l-au încurajat, iar Ilie Năstase l-a sărutat pe creștet.


FOTO: Varujan VosganianAcademicianul

Ioan Adam, profesor la Facultatea de Drept, a încercat să își convingă colegii din Camera Deputaților să respingă cererea DNA de arestare preventivă cu un discurs despre cărțile pe care le-a scris. „Eu fac un apel la dvs., să nu ignorați persoana pe care o aveți în față, sunt autorul unor cursuri universitare, al unor monografii în materia proprietății, am scris cărți la nivel de tratat”, le-a spus Adam colegilor. Aceștia au avizat cererea și el a ajuns la „Beciul Domnesc”.


FOTO: Ioan AdamMirul salvator

Dan Șova va rămâne în istoria Parlamentului ca „senatorul miruit”. După ce Vosganian a scăpat de urmărirea penală scoțând în plen o sticluță cu mir, Șova i-a urmat exemplul. „Mi-am început dimineața la Grupul de rugaciune”, au fost primele cuvinte din discursului lui Șova în fața colegilor. Înainte de începerea votului privind cererea de încuviințare a arestării sale preventive, Șova a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa. Aceasta l-a dat pe Șova cu mir pe cap pentru a-i purta noroc. Tehnica a funcționat, pentru că senatorii au respins cererea DNA privind reținerea și arestarea lui Dan Șova. Șova a declarat și el că „a fost un gest prietenesc, foarte frumos” din partea colegei.


FOTO: Dan ȘovaPagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate