Cum a fost plagiată o ştire. Klaus Iohannis îi cere, din nou, DEMISIA lui Victor Ponta, potrivit publicaţiei "FINANCIAL TIMES"

Cum a fost plagiată o ştire. Klaus Iohannis îi cere, din nou, DEMISIA lui Victor Ponta, potrivit publicaţiei "FINANCIAL TIMES"

Potrivit unui articol al publicaţiei "Financial Times", care face referire la mai multe declaraţii din trecut ale preşedintelui Klaus Iohannis şi care a fost preluat, în mod eronat, de presa din România ca fiind un interviu pentru celebra publicaţie britanică, şeful statului i-a cerut, din nou, demisia lui Victor Ponta şi a prezis un lung război împotriva corupţiei.

"Cel mai bun mod de a rezolva criza este să demisionezi. Dacă este nevinovat, aşa cum pretinde, atunci nu este nicio problemă. Dar este de neacceptat pentru o ţară europeană să aibă un premier acuzat de procurori de fapte ilegale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, conform Financial Times.

Klaus Iohannis ar fi spus, totodată, că îşi doreşte, în continuare, să cureţe de corupţie viaţa politică din România.

“Mulţi aşteaptă schimbări rapide, însă este evident că acest fapt nu se va petrece imediat. Dar exprimând puncte de vedere, spunând lucruri, aducând în atenţia publică anumite lucruri, lucrurile se mişcă", a spus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Financial Times aminteşte şi de numărul mare de dosare pe care procurorii DNA le-au instrumentat şi de rata fără precedent a condamnărilor definitive.

"Este un lucru inevitabil. Nu poţi să lupţi împotriva corupţiei cu mănuşi albe. Lupta împotriva corupţiei va dura atât timp cât va fi necesar", a mai spus Iohannis.

Jurnaliştii de la Financial Times au amintit, în cadrul articolului, şi de votul masiv al românilor din diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, dar şi de numărul de fani de care se bucură preşedintele României pe Facebook, subliniind că Iohannis are mai mulţi admiratori digitali decât orice alt politician european.

Mai mult decât atât, Financial Times consideră că Iohannis este unul dintre cei 27 de lideri europeni ai căror sprijin trebuie câştigat de premierul britanic David Cameron, dacă acesta doreşte să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Uniunea Europeană.

Astfel, preşedintele Iohannis ar fi declarat, conform publicaţiei citate, că înţelege îngrijorarea premierului britanic cu privire la problema imigraţiei, însă consideră că unele propuneri făcute de David Cameron în privinţa imigranţilor sunt inacceptabile.

“Libertatea de mişcare este extrem de importantă pentru UE, reprezintă unul dintre principiile pe care Uniunea a fost clădită”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis ar fi reafirmat, totodată, sprijinul faţă de sancţiunile UE împotriva Rusiei ca urmare a acţiunilor Moscovei în Ucraina şi a salutat prezenţa NATO în România, care a găzduit peste 100 de exerciţii militare în acest an.

“Acest fapt reprezintă un semn de siguranţă pentru România, ca ţară aflată pe flancul estic al NATO. Pe coastele Mării Negre vedem deseori avioane militare ruseşti”, a adăugat Klaus Iohannis.