Editura Evenimentul si Capital

Cum a ajutat orașul un senior care avea grijă de pisici. Taurii sunt distrați, Gemenii iau decizii | Horoscopul lui Dom' Profesor

Autor: | | 0 Comentarii | 2839 Vizualizari

Pe 21 februarie s-au născut Robert Mugabe, Hubert de Givenchy, Ann Sheridan, Harold al V-lea, Sacha Guitry, Anton Bacalbaşa, Timotei Cipariu, Ilie Boca, Ana Maria Sireteanu.

 

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Timotei şi Eustatie. Dezlegare la ouă, lapte și brânză. Nimic în ”Kalendar”.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, știți că sunt prietenul animalelor. Așa că am ascultat cu atenție povestea spusă de una dintre finele mele din Connecticut. A apărut și în presă, dar nu cu atâtea amănunte. O să v-o spun și domniilor voastre, este plină de miez și de înțelesuri!Willie Ortiz este originar din Puerto Rico. Cetățean american cu taxele și impozitele plătite la zi. Lăcătuș-mecanic, foarte apreciat la fabrica unde lucra, din Hartford, Connecticut. A ieșit la pensie în anul 1995. Veteran, însurat, cu copiii la casele lor, Willie se simțea inutil. Așa că a început să se ocupe de pisicile vagaboande. Pisicile sunt curioase și uneori fug de acasă. Willie le prindea, cu blândețe, nicio pisică nu rezistă la o bucățică crudă de carne, le citea cipul și anunța ”părinții” blănoasei creaturi. După nici o oră, de obicei, o mașina venită în mare viteză punea frână de auzea tot cartierul în fața casei lui Ortiz. ”Mămica” sau ”tăticul” pisicuței, care nu știa cum să-i mulțumească lui Willie. Așa a făcut mai multe cunoștiințe, chiar prietenii. ”Se pare că Dumnezeu i-a dat o misiune lui Willie, să aibă grijă de pisici!” a spus soția lui, Maria.Anii au trecut și au fost și pisicuțe care nu aveau stăpân. No problemo, Willie le-a adoptat! Întâi una, apoi zece, cincizeci, 127 de pisicuțe, în cei 22 de ani, care au trecut. Mai mult, Willie are în grijă cam 200-300 de pisicuțe vagaboande, ”alley and feral cats”, care nu vor să renunțe în niciun fel, la stradă și la libertățile pisicești. Le dă, noaptea, de mâncare, apă și asistență medicală. Și mai mult decât orice, o vorbă bună și o mângâiere. Pe unele, rănite sau bolnave, le-a dus la veterinar și a plătit bani grei pentru operații și tratament. Este evident că pensia nu i-a mai ajuns pentru el și sutele de pisici din grijă. Așa că s-a apucat, la cei 76 de ani, să colecteze fier vechi și aparate stricate ca să le repare și să le valorifice.

Un vecin s-a dus la un consilier municipal și i-a spus toată povestea. Nu știu dacă consilierul era ”cat lover”, cum sunt și eu, dar a pus problema cetățeanului Willie Ortiz pe agenda consiliului municipal din frumosul oraș Hartford. Au discutat, au cerut avize medicale și tehnice și au hotărât. Din discuții a reieșit că populația de pisicuțe vagaboande din Hartford, Connecticut, estimată la circa 2.500 de blănoase ține în echilibru șoarecii și șobolanii, care altfel, s-ar fi înmulțit prea mult. Exterminarea cu metode chimice a rozătoarelor este periculoasă și poate produce efecte nedorite, chiar epidemii, au spus specialiștii. Și apoi, nu este naturală, ecologică. Pisicile prind șoareci, nu? Așa că, hai să ajutăm pe oameni precum Willie Ortiz!Municipalitatea, ca sponsor și prietenii lui Ortiz au lansat o campanie de strâns bani, pe Twitter, ”GoFundMe”, povestind istoria lui Willie Ortiz și necesitatea păstrării pisicuțelor prin parcuri și alei. Nimeni nu și-a imaginat că într-un timp relativ scurt s-au strâns 14.000 $ și banii continuă să curgă! Willie are acum proiecte mari, cu un campus de pisicuțe și cu 19 puncte de supraveghere, asistență și ajutor a pisicilor vagaboande!

Eu mă duc să dau de mâncare la cei nouă căței ai mei și apoi o să văd un film, dar nu cu Ann Sheridan, pe care o pomenim astăzi, nu mi-a plăcut prea mult stilul ei ”vamp”. O să caut în filmoteca mea un film vechi alb-negru, din anii 50, în trei serii, un film japonez, este un mister pe care trebuie să-l lămuresc, dar o să vă povestesc mâine despre ce este vorba, doar este, în definitiv, o altă zi!  

BERBEC   Intri într-o periodă densă, care nu e deloc pe placul tău, dar o să spraviețuiești! Învaţă să ceri frumos ajutor, adică să-i mai pui şi pe alţii la treabă. Păstrează-ţi calmul, nu riposta! Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi aspectele nefavorabile care influenţează semnul tau. In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). În familie este bine să zâmbeşti mult şi să vorbeşti puţin, mai ales dacă te referi la planuri de viitor sau la ceea ce te aştepţi tu să facă cutare sau cutare membru al familiei. Seară obişnuită.

TAUR   Eşti cam distrat, cu spiritul alergând pe pajişti verzi cu fluturaşi şi flori înmiresmate, parcă ai fi tăurașul Ferdinand! E bine să-ţi oferi pauze! Un moment, nu tot timpul! Concentrează-te! Ziua de astăzi îţi este favorabil moderat. Este, de asemenea, o perioadă buna pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc, atenţie la incidente sau accidente casnice gen opărit cu cafeaua sau ceaiul, sau scăpat ţigareta pe covorul persan. Pentru o mică parte dintre Tauri banul pare vine şi el, nu foarte numeros, dar suficient.

GEMENI  Azi poţi să iei deciziile care trebuie, conjunctura te favorizează! Dar eşti deprimat pentru că te-ai sprijinit prea mult pe oameni care nu îşi ţin cuvantul. E o întâmplare, sau o regulă? Conjunctura astrală de astăzi poate aduce unora dintre nativi din Gemeni şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o mica pierdere, sau uiţi un lucru.  Atenţie la cumpărături.  Limitează cheltuielile la strictul necesar. Trebuie să ajuţi pe cineva din familie să rezolve o situaţie. Nu te grăbi, nerăbdarea şi graba au dărâmat imperii!

RAC    Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Conjunctura astrologică arată că timpul lucrează pentru tine! In proiectul pe care-l derulezi lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiti nici un detaliu. Sigur, viaţa este mult mai complicată decât poţi tu să faci strategii. Veşti de departe, vezi de e-mail, reţea, sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent cu vremea capricioasă. Dacă poţi evită aglomeraţia şi expunerea prelungită la frig.  Pe seară poti  finalizeza în condiţii bune problemele de relaţie care ţi-au dat atâta bătaie de cap.

LEU   Ai de împărțit unele satisfacții cu cei din jurul tău, dar nu exagera cu generozitatea. Agresiunile exterioare: zgomotul, poluarea, prostia, vulgaritatea, violența, te fac să-ți arăți colții! Ziua de astazi te găseşte în postura plăcută nativilor zodiei să conducă şi să dea ordine. Leul trebuie neapărat să conducă ceva, să fie oarece şef!  Foarte bune rezultate în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale. Seara îţi este favorabila, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. În sensul că trebuie să te întinzi cât ţi-e plapuma, mai ales cu banii. Puţină cumpătare nu a omorât pe nimeni. Perioada este, de asemenea, favorabilă pentru începerea unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: horoscop, astre, zodiac, zodiiStirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate