Editura Evenimentul si Capital

Cum a ajuns Cristian Burci patron la Adevărul Holding

Cristian Burci, actualul patron al Adevărul Holding.
Autor: | | 0 Comentarii | 1140 Vizualizari

La sfârșitul anului 2011, trustul de presă ale cărui principale publicații erau Adevărul, Adevărul de Seară și Click!, întâmpina mari probleme financiare. Adevărul, care vindea cândva sute de mii de exemplare, cu suplimente aproape zilnice și colecții de cărți și DVD-uri atașate, avea datorii uriașe. Un an mai târziu, ajunge în proprietatea lui Cristian Burci. Vă prezentăm dedesubturile unei afaceri care a fost catalogată drept „cea mai mare tranzacție media din România”.

Tot la sfârșitul lui 2011, Adevărul de Seară, un cotidian gratuit lansat, în septembrie 2008, ca publicație zilnică (de luni până duminică inclusiv), cu 39 de ediții locale distincte, fusese redus la statutul de săptămânalSalariile deja începuseră să întârzie și conducerea Adevărul Holding redusese deja imensa echipă care susținea și Adevărul, și Adevărul de Seară și Click!, cu vreo 200 de persoane. Click! era și este singura publicație care mergea/merge bine.

În ce situație era Adevărul Holding și ce datorii avea

La sfârșitul lui 2012, Cristian Burci reușește să preia Adevărul Holding din mâinile lui Dinu Patriciu. Cât l-a costat exact, nu s-a aflat niciodată, dar se știa că, pe atunci, cel mai mare creditor al Adevărul Holding era Elida Media, firmă controlată de Burci.

Adevărul Holding intrase în insolvență în aceeași perioadă. În 2013, raporta un an de profit, dar problemele de cash flow au dus la creșterea datoriei către stat și către furnizori cu 18 milioane de lei.

Potrivit planului de reorganizare, aprobat în 2012, Adevărul Holding avea o datorie totală de 405 milioane de lei. Compania își propunea ca în trei ani de acum să plătească 4% din datorie, bani care vor merge la societatea Elida Media Consulting (11,2 milioane de lei), Finanțele Publice București (5,5 milioane) și salariații (800.000 de lei).

N-a reușit nici acum să achite datoriile.

Într-un interviu acordat la finalul anului 2012, Peter Imre, pe atunci managerul general de la Adevărul Holding (după ce îl înlocuise la jumătatea lui 2011 pe Răzvan Cornățeanu), povestea cum a ajuns Cristian Burci să preia imensul trust de presă de la Dinu Patriciu.

Află amănuntele incendiare ale celei mai mari afaceri media din România, pe premium.evz.ro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate