Cu PSD-ul în frunte, spargem munte după munte!

Cu PSD-ul în frunte, spargem munte după munte!

Electoratul de dreapta își boțește pălăria de nervi, i se izbesc de tastaturi frazele ce tună, ca să-l barbarizez pe Lucian Blaga.

 Speră ca președintele Iohannis să scoată un iepure din pălărie, să-l respingă și pe Sorin Grindeanu pe motiv că îi este credincios lui Dragnea, să dea afară din țară culoarea roșie. Brigadieri, asta este! Lacrimile vin prea târziu, poporul are întotdeauna dreptate. Nu e poporul prost, e poporul punct. Dacă la urne veneau 3 oameni, iar 2 votau PSD, zarurile erau, de asemenea, aruncate. Democrația se bazează pe numere, nu pe vise. Iar partidele de dreapta au pierdut. Să ne obișnuim cu acest adevăr, în toată cruzimea lui. Cred că este cazul să ne maturizăm, pentru că bunăstarea individuală este direct proporțională cu mintea, munca și credința în bine, nu cu proiecțiile noastre.

Care să fie rațiunile pentru care Klaus Iohannis să refuze nominalizarea PSD? În ce bază legală ar face-o? Dacă respingerea lui Sevil Shhaideh a fost privită de marile cotidiene ale lumii drept criză politică, deși a fost un gest rațional, cum ar trece trântirea lui Grindeanu? Nu înseamnă că turnesolul reacților externe reprezintă foaia de parcurs a României, însă semnalele din această categorie, din nefericire, aduc consecințe economice și dezechilibrează harta geostrategică. România a trecut pe lângă un tsunami. Asta deoarece dacă motivele respingerii lui Shhaideh nu au putut fi făcute publice, la fel ar fi rămas în cazul unei proceduri de suspendare/ demitere a președintelui. Foarte probabil, Klaus Iohannis ar fi murit cu dreptatea în mână, dar o dreptate știută doar de el. În acea situație, dezastrul ar fi fost real. Așa, e doar un șotron ceva mai complicat, un joc de putere, dar transparent și legitim.

Pentru că electoratul de dreapta a stat acasă, PSD trebuie să guverneze. Simplu. Ne va ajuta faptul că ne vom concentra asupra propriei noastre vieți, iar cu un ochi, sau cu amândoi, vom privi spre guvernare. Căci se anunță revoluționară. Toate gardurile de care s-au izbit guvernele de după 1989 vor fi transformate în amfiteatre, spitale, școli cu canalizare, ambulanțe, taxe mici, autostrăzi mari, cămine culturale, parcuri, păduri, țiței, irigații și salam sănătos.

Ne puteți urmări și pe Google News

PSD a anunțat un plan de măsuri excepțional pentru primele 6 luni de guvernare: 102 taxe scoase, leafă mai mare cu 15% în Educație și Sănătate, creșterea salariului minim la 1420 de lei, eliminarea contribuțiilor sociale pentru pensionari, scutirea de taxe a pensiilor mai mici de 2000 de lei, creșterea pensiei minime la 520 de lei, ieftinirea cu o treime a medicamentelor ieșite de sub patent, triplarea alocației pentru studenți, TVA zero pentru materiile prime din agricultură, pentru publicitate și vânzarea locuințelor, finanțarea a 5000 de proiecte locale, locuințe pentru tineri, Legea prevenției, trenuri moca pentru studenți, ambulanțe pentru fiecare sat, 10.000 de granturi nerambursabile pentru start-up, dotarea Armatei, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Unele dintre ele se vor izbi de greaua moștenire, dar comitetul de monitorizare de la partid va interveni salvator, căci niciun munte nu rezistă unei mustăcioare în costum de Superman:)

Să ne obișnuim cu asta: PSD va conduce din nou România. Alternativa era ca PSD să conducă România după o criză care ar fi transformat un pilon de stabilitate întrun loc rău famat. Noi am mai traversat postura de ciumați ai Europei și încă ne lingem rănile. Nu ne-o dorim iar. Contextul este atât de periculos încât ne jucăm existența ca stat. Iar dacă pacea, sau coabitarea, presupune ca PSD să conducă, mai ales că votul a fost legitim, așa să fie! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Deci să ne pregătim să MONITORIZĂM bine! Presimt ca vom avea multă, multă treabă!