Editura Evenimentul si Capital

TULCEA VREA PEDIATRIE! Cu pruncii în stradă, pentru că vor medici la Secția de Pediatrie!

Autor: | | 0 Comentarii | 364 Vizualizari

De aproape doi ani, autoritățile din Tulcea nu sunt în stare să rezolve situația critică de la secția în cauză. În august, peste 500 de părinși cu tot cu copiii lor, au protestat în fața spitalului, dar nimic nu s-a schimbat. Disperați, oamenii au ieșit, ieri, din nou în stradă și vor repeta figura săptămânal, până când situația va fi rezolvată

Marți dimineață, ora 10.00 În fața Spitalului Județean ieșiseră „la plimbare” zeci de mămici și tătici cu pruncii lor. Au ținut un moment de reculegere, apoi s-au plimbat încoace și încolo mai bine de o oră. Nu cer mult, vor doar să fie aduși medici la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Tulcea. Numai că autoritățile par să fie surde la mesajul lor sau, poate, incapabile să gestioneze situația gravă care trenează de aproape doi ani.

Protest în fiecare săptămână

„De această dată nu ne-am manifestat zgomotos, am arătat că tăcerea e puterea! Vom ieși în fiecare săptămână, până când situația se va rezolva. Acum, la Secția de Pediatrie este angajată tot o singură doctoriță, care are program de luni până vineri, la ora 14.00. O mai suplinește, când poate, un medic de la Secția de Neonatologie a Spitalului, dar continuitate nu se asigură. Dacă pățește ceva vreun copil - Doamne, ferește! - trebuie să ajungem cu el la Constanța sau la Galați. O să ne plimbăm pe stradă până când se rezolvă situația”, ne spune Laura Dima, unul dintre organizatorii mișcării „Tulcea vrea Pediatrie!”

„Am auzit că mamele au protestat din nou. Eu eram în spital. Le înțeleg, dar până acum nu s-a întâmplat absolut nimic. Am făcut demersuri la Ministerul Sănătății, ultima dată am fost săptămâna trecută. Ni se tot vorbește de elaborarea strategiei de resurse umane în Sănătate. Să o facă, dar noi avem nevoie acum. Cred că singura soluție rapidă pentru atragerea de medici la Tulcea este să se aprobe, la fel ca în așezările din Deltă, acel spor de izolare. Am întocmit un memoriu, în acest sens, semnat de toți medicii din spital. Sporul de izolare, care poate ajunge și la 100% din salariu, poate fi aprobat prin Ordin de ministru sau prin Hotărâre de Guvern și am găsit o oarecare înțelegere la minister”, explică managerul Spitalului Județean din Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu.

Părinții, însă, nu mai cred până nu văd, așa că sunt deciși ca, de fiecare dată când ies în stradă, să formeze un lanț uman, „demonstrând astfel că luptăm până la capăt pentru drepturile copiilor noștri”.

Anul trecut secția a fost închisă șase luni

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate