Editura Evenimentul si Capital

Cu cine s-a întâlnit Klaus Iohannis la Palatul Controceni

Klaus Iohannis
Autor: | | 0 Comentarii | 238 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriela Battaini-Dragoni, cu preeşdintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt şi cu preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio.

„Preşedintele României şi-a manifestat încrederea că lucrările Conferinţei vor aduce rezultate şi beneficii concrete pentru mediul democratic european. Acestea reprezintă o contribuţie importantă a ţării noastre la dezbaterile pe această temă, respectiv la efortul Comisiei de la Veneţia, care este în curs de elaborare a unui raport pe această temă, la solicitarea secretarului general al Consiliului Europei", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Au fost discutate aspecte de fond privind evoluţiile la nivel constituţional în statele europene şi modalităţile de evitare a blocajelor în funcţionarea sistemului democratic, precum şi situaţia luptei împotriva corupţiei în statele membre ale Consiliului Europei.

În discuţia cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, a avut loc şi un schimb de opinii privind situaţia minorităţilor naţionale, context în care preşedintele Iohannis a subliniat relevanţa modelului intercultural românesc privind relaţiile interetnice.

La discuţii au fost abordate şi alte dosare de interes de pe agenda Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirile şefului statului cu aceşti oficiali au avut loc în contextul participării acestora la Conferinţa internaţională "Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie", care se desfăşoară, astăzi şi mâine, la Palatul Cotroceni sub patronajul preşedintelui României şi al secretarului general al Consiliului Europei.

Citiţi AICI despre culisele conferinţei internaţionale de la Palatul Cotroceni.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X