Editura Evenimentul si Capital

CSU Craiova vrea sa dea in judecata pe cei care utilizeaza marca „Universitatea Craiova”, respectiv „Știinta Craiova "

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută și ca „stema cu leul“.
Autor: | | 2 Comentarii | 396 Vizualizari

Clubul Sportiv Universitatea Craiova (CSU) a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută și ca „stema cu leul“. CSU Craiova anunta ca va acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova.

Conducerea Clubului Sportiv Universitatea Craiova a emis un comunicat de presă in care precizeaza ca are dreptul exclusiv de utilizare a mărcii „Universitatea Craiova” și este titularul mărcii „Știinta Craiova”. În consecință, clubul isi rezervă dreptul de a acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine CSU Craiova.

Integral comunicatul

"Pentru a nu se mai crea confuzie între diferite SRL-uri falimentare și Universitatea Craiova, având în vedere ultimele articole apărute în presa sportivă, Clubul de Fotbal „Universitatea Craiova” vă aduce la cunoștință următoarele: Prin sentința civilă nr. 1351/12.11.2015 pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 3734/3/2013, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută și ca „stema cu leul“. Prin respingerea apelului, această hotărâre a devenit definitivă, executorie și obligatorie. În argumentația hotărârii luate instanța a reținut, cităm: - Fotbal Club U Craiova S.A., societate în faliment, nu este continuatoarea Clubului Sportiv Universitatea Craiova. - Clubul Sportiv Universitatea Craiova este înființat în 1948. - Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea, înființată în 1994, este o entitate juridică nouă, distinctă, fără nicio legătură cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova. - Susținerea că Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova s-a înființat în 1994 ca urmare a normelor impuse de FIFA este falsă. - Familia Mititelu a înregistrat cu rea credință marca Fotbal Club Universitatea Craiova. - Secția de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu s-a reorganizat niciodată în Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova, aceasta fiind o societate nouă, complet diferită. - „Tribunalul reține că, în aceste condiții, pârâta (Clubul Sportiv Universitatea Craiova) are calitate activă și interes pentru a solicita anularea mărcilor deținute de familia Mititelu, respectiv Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova pentru rea credință, respectiv folosirea fără drept a sintagmei „Universitatea Craiova“.

În același timp, Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcii „Știința Craiova“, marcă ce nu a fost contestată de nimeni. Ca urmare vă rugăm să rețineți următoarele și să acționați în consecință: Clubul de Fotbal Universitatea Craiova are dreptul exclusiv de utilizare a mărcii „Universitatea Craiova” și este titularul mărcii „Știinta Craiova”, mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții si Marci („OSIM”) şi care beneficiază de protecţie pe teritoriul României, în baza art. 36 din Legea nr. 8/1998.

Denumirea şi logo-ul „Universiatea Craiova” sunt folosite si reproduse de diferite publicatii sau posturi tv, cu referire la alte entitati juridice decat cele care au dreptul de protectie conferit de Legea 8/1998. Ori, această conduită reprezintă o faptă ilicită, care prejudiciază pe titularul si utilizatorul mărcii şi afectează valorificarea şi promovarea acestei mărci. În consecință, ne rezervăm dreptul de a acționa pe cale legală față de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova".
Alte articole din categoria: Sport

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate