CRUZIME FĂRĂ MARGINI. Un tată i-a spulberat visul fetiţei sale care e pe moarte. Micuţa suferă de o boală care o face să arate de 80 de ani | GALERIE FOTO
- Daria Andrie ş
- 1 iulie 2014, 09:38
Ashanti Elliott-Smith, 11 ani, îşi dorea să călătorească în America, unde să se joace cu delfinii în apă. Pentru acest lucru, în 2010, clubul Sussex British Motorcycle Owners Club (SBMOC) a donat 3.500 de lire sterline, bani cu care micuţa trebuia să plece în vacanţă.
Fetiţa, care suferă de progeria infantilă, nu mai are mult de trăit, vârsta maximă pentru speranţa sa de viaţă este 15 ani. Albi Elliott, tatăl fetiţei, a cheltuit suma donată de SBMOC.
Fără să spună nimic familiei, bărbatul a cheltuit banii pe diferite plăceri, fără să se gândească la faptul că fetiţa lui mai are doar patru ani de trăit şi încă nu şi-a văzut visul împlinit.
Bărbatul a fost arestat şi condamnat la trei ani de închisoare. "M-a ucis pe dinăuntru când am aflat că a furat banii pentru fetiţă", a spus mama micuţei Ashanti Elliott-Smith, care arată ca o bătrânică de 80 de ani.
Ce este progeria?
Progeria este îmbătrânirea prematură. Progeria infantilă se numește și sindromul Hutchinson-Gilford Progeria. Este o boală foarte rară care constă în accelerarea peste măsură a unor simptome ale bătrâneții. Se pare că este o maladie genetică, ce apare sporadic și atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou născuți. Îmbătrânirea începe cam la vârsta de 4 ani, și la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii, de ex. păr cărunt, chelie, lipsa grăsimii din corp. Schimbări degenerative au loc și în interiorul corpului, de exemplu arteroscleroză. Foarte puțini copii atinși de această boală gravă, care provoacă îmbătrânirea rapidă, ajung la vârsta de 13 ani. Persoana care a trăit cel mai lung cu această boală a fost Leon Botha, care a decedat la vârsta de 26 de ani în 5 June 2011.
La cei care suferă de progeria adultă (numită și sindromul Werner) îmbătrânirea începe în timpul maturității timpurii și progresează ca și la progeria infantilă.