Cristian Preda: USL nu mai există de facto

Cristian Preda: USL nu mai există de facto

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că USL nu mai există "de facto", întrucât prin formarea USD s-au încălcat prevederile protocolului de constituire a Uniunii Social Liberale.

"Protocolul de constituire a USL indică foarte clar, la punctul 1.1.9 că 'Părţile semnatare ale Protocolului sunt Partidul Social Democrat şi ACD PNL-PC', aceasta din urmă fiind Alianța de Centru Dreapta formată de PNL și PC. Câtă vreme PSD a constituit, alături de UNPR și PC, o nouă alianță – și anume USD – e evident că ACD PNL-PC a încetat să existe. Dacă una dintre părțile semnatare ale USL a murit, nici USL nu se simte prea bine. De facto, Uniunea Social Liberală și-a încetat existența. E interesant că Protocolul prevedea, la 1.1.5., că 'Partidele membre ale Alianței nu vor iniția sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora'. Semnatarii USL au fost incapabili să prevadă posibilitatea să-și fure între ei nu membri, ci partide. Din acest punct de vedere, declarația lui Johannis – 'PSD trebuie să aleagă între PNL și PC' – e tardivă: Ponta a ales deja și a și distrus Uniunea Social Liberală", scrie Cristian Preda pe blog. CITIŢI ŞI:

  • Dragnea avertizează: Aritmetic, USD poate asigura guvernarea, fără PNL. Nu suntem la talcioc, nu negociem cu PNL pe funcţii
  • Senator PNL: USD este MÂRLĂNIE pe faţă, ca şi plagiatul chinezilor cu Abibas. Ponta va candida la Preşedinţie