Editura Evenimentul si Capital

Cristian Bușoi: PNL București va demara un SONDAJ DE OPINIE pentru alegerile parlamentare

Cristian Bușoi
Autor: | | 0 Comentarii | 46 Vizualizari

Liderul PNL București, Cristian Bușoi a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că un sondaj de opinie va fi efectuat în legătură cu candidații liberali la parlamentare. Președintele organizației a mai precizat că deja 16 parlamentari și personalități din PNL și-au exprimat intenția de a candida.

"Există un contract cu o casă de sondare şi există un număr de colegi din Bucureşti, parlamentari sau aspiranţi, care doresc să intre în această cercetare", a explicat Buşoi. 

Președintele PNL a spus că e necesar cel puțin un grad minim de notorietate pentru a intra în cercetarea sociologică. Pe lângă aceste personalități ale partidului, și-au mai exprima dorința încă 4 plideri ai sectoarelor sau ai filialei care "nu sunt parlamentari, dar care aspiră să ajungă parlamentari". 

În ceea ce privește costurile sondajului, Cristian Buşoi a spus că acestea se vor împărți, în mod egal, între cei care doresc să se înscrie la cercetare, iar aceștia vor primi chitanță și factură pentru suma achitată. Liberalul nu a dat o cifră legată de contribuția fiecărui parlamentar, dar a declarat că suma va fi simbolică. Bușoi a mai afirmat că sunt mai multi doritori decât se estima. 

Totodată, liderul PNL București a precizat că va exista o cercetare sociologică și la nivel național. Cu toate acestea, acest sondaj de opinie nu va testa nume, deoarece e dificil să introduci în cercetare 500 sau 600 de posibili candidați liberali. Cât despre finanțarea campaniilor electorale, Bușoi a spus că partidul va respecta legislația. 

"Sume pentru activităţi de campanie nu vor exista. Sigur că toţi membrii PNL sunt datori moral să sprijine atât cât pot, cu cotizaţii şi donaţii, activitatea politică. Dacă vor, o fac, dacă nu, nu. Unii sunt foarte activi în spaţiul public, alţii merg la televizor, alţii merg din uşă în uşă să convingă electoratul, fiecare cum doreşte să sprijine partidul", a declarat Bușoi.  

Nu în ultimul rând, Buşoi a zis că scorul pe care îl vor obține liberalii la alegerile parlamentare va depinde și de felul în care va lucra organizația PNL din Capitală.  

"Trebuie ca toţi membrii PNL Bucureşti să fie într-o echipă, să îşi facă treaba, iar PNL trebuie să vină cu o listă de oameni integri, cunoscuţi şi apreciaţi de publicul bucureştean, şi dintre cei cunoscuţi şi dintre oamenii noi, care trebuie să vină în PNL, din zona tehnocrată, a societăţii civile", a concluzionat Bușoi. 

Sondajul de opinie va începe săptămâna următoare.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate