EXCLUSIV EVZ. Şoc în lumea muzicală! Cristi Minculescu, de la Iris, are nevoie de un nou transplant. Soţia sa îi va dona un rinichi

EXCLUSIV EVZ. Şoc în lumea muzicală! Cristi Minculescu, de la Iris, are nevoie de un nou transplant. Soţia sa îi va dona un rinichi

Surse apropiate artistului Cristian Minculescu ne-au declarat că acesta intenţionează să se retragă în 2012, imediat după finalizarea concertelor ocazionate de împlinirea a 35 de ani de la înfiinţarea formaţiei Iris. Sursele spun că artistul trebuie să facă un nou transplant în Germania, unul de rinichi, de data aceasta.

"Analizele artistului arată că acesta ar putea avea nevoie, în scurt timp, de un transplant de rinichi, nivelul creatininei fiind deja foarte mare", ne-au mărturisit surse apropiate artistului (n.r. - creatinina creşte în sânge atunci când rinichii sunt deterioraţi sau nu mai funcţionează normal).

În lumea muzicală se ştie, de ceva timp, că operaţia este obligatorie şi că soţia artistului va fi, din nou, îngerul său păzitor. "Rodica Minculescu va fi donatorul rinichiului de care are nevoie solistul trupei Iris. Tot ea i-a mai donat, în trecut, şi o parte din ficat, iar organismul lui Cristi l-a acceptat, mai mult ca sigur nu se va pune problema compatibilităţii", ne-au spus surse din lumea muzicală. Aceleaşi surse afirmă că solistul Iris ar mai fi mărturisit unor apropiaţi că dacă se va pune problema transplantului, tot soţia sa ar fi donatorul.

Contactată telefonic, Rodica Minculescu a negat atât informaţia că operaţia de rinichi ar fi iminentă, cât şi cea privind retragerea, dar nu a infirmat faptul că nivelul creatininei rezultat din analizele lui Cristi Minculescu este foarte crescut. Ea ne-a spus că este într-o delegaţie în străinătate şi că putem vorbi abia săptămâna viitoare când se întoarce în ţară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Impresarul trupei Iris, Cosmin Nicoară, ne-a declarat: "Este adevărat că solistul Cristian Minculescu este chiar acum în Germania, la clinică, împreună cu soţia, merge acolo la fiecare trei luni. Eu spun că e o informaţie greşită privind iminenţa unui transplant. Boala pe care a avut-o el la ficat este o boală hepato-renală. Ea afectează ambele organe, nu a fost doar la ficat, nu a fost doar hepatică. Asta este natura ei. Printr-o situaţie specială s-a dezvoltat atât de mult la Cristi. În principiu, se dezvoltă doar la rinichi, la foarte puţini se întinde şi la ficat, cum a fost la el. Deocamdată, nu ştiu să se pună problema unui iminent transplant de rinichi".

Zvonul că lui Cristi Minculescu i-ar fi apărut chisturi şi la rinichi, după cele care au necesitat transplantul de ficat a apărut încă din 2009 şi nu a fost infirmat oficial. Aflat în Germania cu solistul Iris, Dorel Săndesc, medicul şi prietenul lui Cristi, recunoştea în urmă cu doi ani şi şapte luni, la un post TV: "În această seară, Cristi urmează să sufere o mică intervenţie de revizie. În jurul ficatului au fost puse pansamente (câmpuri), dar acum urmează să fie evacuate. Operaţia din aceasta seară este una minoră. Există o afectare a rinichilor, dar prin operatia făcută se dorea stoparea şi a bolii renale". În aceeaşi perioadă, solistul trupei Holograf, Dan Bitman, făcea o destăinuire similară: "Probabil, la un moment dat, va urma si o operatie la rinichi. Nu stiu daca va fi vorba de încă un transplant".

Există şi voci care speculează că este posibil ca impresarii trupei să încerce să profite, în viitor, de eventuala retragere a lui Cristi, pentru a umple sălile la următoarele concerte. "Metoda nu este vreo invenţie brevetată de noi. Scorpions şi-a ţinut concertul de adio la Bucureşti, cu casa închisă, doar era de adio, iar peste două-trei luni au mai ţinut un concert la Cluj", ne-au spus sursele.

<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/kWFY69-Rs6U" height="315" width="620"></iframe><iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/6kdNG9iSenk" height="315" width="620"></iframe> CITIŢI ŞI:

  • MĂMĂLIGA CU ROCK: Lecţia de rezistenţă a lui Cristi Minculescu. Şi lecţia de umor de la Băicoi
  • Pe Minculescu "l-a chinuit aşteptarea, nu gândul operaţiei"
  • Minculescu: transplantul a închis gura lumii
  • Cristi Minculescu, operat cu succes la ficat
  • Încă două operaţii pentru Cristi Minculescu