Crin Antonescu predă gestiunea PNL. Liberalii, în ședință de la 14.00

Crin Antonescu predă gestiunea PNL. Liberalii, în ședință de la 14.00

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte azi, de la ora 14,00, la sala de şedinţe a grupului parlamentar al liberalilor de la Camera Deputaţilor. Pe agendă, negocierile cu PDL, dar mai ales preluarea atribuțiilor lui Crin Antonescu, care se retrage nu foar din postura de prezidențiabil, inclusiv din funcția de președinte interimar al partidului.

Sâmbătă, liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din acest an şi că a decis să pună capăt interimatului său la şefia partidului.

Acesta rămâne însă membru de drept al conducerii partidului, conform statutului formaţiunii, care prevede includerea foştilor lideri în structura Biroului Politic Naţional. "Crin Antonescu îşi are rostul şi locul în PNL. Ca fost preşedinte al partidului, este membru de drept al Biroului Politic Naţional al partidului şi îşi va lua locul chiar luni după-amiază. Are un loc bine determinat, cu posibilitatea de a interveni în orice problemă şi în orice discuţie", a declarat preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, la B1TV.

El a adăugat că, în acest context, favoritul dreptei pentru preşedinţie este, în opinia PNL, Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Ionescu Quintus s-a referit şi la fuziunea cu PDL, menţionând însă că, în situaţia în care cele două partide susţin că nu renunţă la identitatea lor, singura soluţie ar fi o alianţă. "Ca membru al comisiei de redactare a statutului, am să trec în statut că trecutul istoric, identitatea şi numele Partidului Naţional Liberal sunt de nediscutat. Am auzit-o pe doamna Macovei că PDL nu renunţă la identitate. Când două partide nu renunţă la identitate, nu pot fuziona", a spus Mircea Ionescu Quintus, conform Agerpres.