Antonescu: Ponta a optat pentru COMBINAŢII cu Daniel Constantin, cu Dan Voiculescu, dar nu cu PNL. Delegația Permanentă, convocată pentru mâine, la ora 19.00

Antonescu: Ponta a optat pentru COMBINAŢII cu Daniel Constantin, cu Dan Voiculescu, dar nu cu PNL. Delegația Permanentă, convocată pentru mâine, la ora 19.00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu mai este optimist în ceea ce privește USL și că Victor Ponta a optat pentru combinații cu Daniel Constantin, cu Dan Voiculescu, dar nu cu PNL. În plus, Delegația Permanentă a PNL, care va decide cel mai probabil ieșirea de la guvernare a partidului, a fost convocată pentru mâine, la ora 19.00.

"Nu mai sunt optimist, de vreme ce dl Ponta a anunţat încă de ieri că nu are de gând în niciun fel să dea curs solicitărilor legitime ale PNL pentru ocuparea posturilor sale. Înseamnă că a optat pentru combinaţii cu Daniel Constantin, cu Dan Voiculescu, cu ceilalţi, dar nu cu PNL", a afirmat liderul PNL. Crin Antonescu a mai afirmat că nu are o altă politică decât cea a partidului şi că premierul Victor Ponta exagerează când vorbeşte despre un 'proiect personal' al său.

"Eu nu am o altă politică decât PNL, dl Ponta exagerează deja. Înţeleg că a vrut să rupă USL, că a preferat să-şi facă propriul Guvern cu alde Daniel Constantin pentru că aşa se simte mai bine, se simte mai în largul domniei sale cu Daniel Constantin decât cu dl Iohannis se vede treaba, mai în largul său cu partide de tipul PC decât cu un partener stabil şi serios aşa cum a fost PNL, însă încercarea domniei sale de a distinge între mine şi PNL, de a mitui aşa uşor, ca să spun politic, nişte oameni să rămână la guvernare chiar dacă partidul decide să plece - astea sunt lucruri jalnice şi îl sfătuiesc pe dl Ponta, chiar dacă ne despărţim, să renunţe la ea, pentru că totuşi dl Ponta ar trebui să însemne ceva mai mult decât dl Daniel Constantin", a spus Antonescu. Acesta a mai afirmat că în România există stabilitate, "chiar dacă un guvern se va schimba".

"În România este stabilitate, chiar dacă un guvern se va schimba, chiar dacă o majoritate se va schimba, pentru că aici vorbim de stabilitatea în direcţii majore, stabilitatea de politică externă, stabilitatea de politică în raport cu investitorii, stabilitatea unor abordări ale unor teme majore şi comune între Austria şi România la nivelul UE - Strategia europeană a Dunării, problemele de frontieră ale Uniunii în Ucraina, Moldova sau Ucraina de Vest. Din punctul de vedere al marilor investitori austrieci lucrurile sunt foarte stabile în România şi ele sunt stabile de ani buni. Ceea ce se poate întâmpla în sensul unei schimbări de guvern sau alta în România nu afectează aceste coordonate majore", a mai spus Antonescu. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Crin Antonescu: ”L-am căutat pe Ponta pentru a vedea dacă e cazul să ne întâlnim. Nu mi-a răspuns la telefon”
  • Crin Antonescu: "Marți fie vom avea un guvern USL, fie o cârpeală"
  • Victor Ponta, de la CHEFUL PSD: "Antonescu va candida din partea Opoziției". Replica PNL | GALERIE FOTO