Crin Antonescu: Locul STS este mai degrabă la CSAT

Crin Antonescu: Locul STS este mai degrabă la CSAT

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, crede că locul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) este mai degrabă la CSAT, contrazicând demersurile lui Victor Ponta, care a inițiat un proiect de trecere a Serviciului în subordinea MAI.

"Locul STS e mai degrabă la CSAT sau oricum sub o formă sau alta şi la CSAT, locul (n.r. Serviciului) 112 la Guvern", a declarat Antonescu, ieri, la România TV.

În ceea ce priveşte votul în Parlament asupra proiectului de lege privind STS el a susţinut că se va consulta cu viitorul ministru de Interne. "Voi dori să ascult şi părerea celui care va fi ministru de Interne, dl Iohannis", a spus Antonescu, întrebat dacă va susţine la votul din Parlament ruperea Serviciului 112 de STS.

USL a iniţiat un proiect de lege potrivit căruia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind o structură cu personalitate juridică, ce va fi condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului. Ieri, proiectul a intrat la dezbatere în comisiile Camerei Deputaților. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Scandal la Comisia de administrație a Camerei pe legea STS