Crin Antonescu: Îmi pun funcția de președinte PNL pe MASĂ

Crin Antonescu: Îmi pun funcția de președinte PNL pe MASĂ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la B1 Tv, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, astăzi, la şedinţa BPN al partidului.

Crin Antonescu a declarat că îşi va pune funcţia de preşedinte al PNL "pe masă, din nou, a câta oară", iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării. Liderul PNL a fost întrebat dacă, personal, crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.

"Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (...) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o", a răspuns liderul PNL.

Totodată, Antonescu a precizat că au fost cazuri în care au plecat "vreo cinci oameni" şi este posibil şi în prezent să fie "vreo cinci oameni" care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, "dar nu mai mulţi".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Există o presiune extraordinară în acest moment, o presiune din partea PSD şi a Guvernului în ansamblu, asupra acestui PNL. Sunt presiuni la care acest PNL va rezista şi va ieşi întărit, pentru că aşa a rezistat în toată această perioadă", a mai spus Antonescu, precizând că Victor Ponta se confruntă "cu un mare risc" asupra căruia a avertizat colegial.

"Domnul Ponta intră într-o capcană dacă vine la discursul «PNL e foarte bun, domnii Chiţoiu şi Stroe erau minunaţi, Antonescu e rău. Altfel sunt cel mai bun prieten al PNL, guvernăm minunat împreună». Discurs care nu păcăleşte pe nimeni în PNL şi cred că ar trebui să renunţe la el şi să procedeze bărbăteşte", a mai declarat Antonescu.  Situația din USL terbuie să se tranșeze

Totodată, Antonescu a precizat că situaţia din USL "trebuie să se tranşeze în următoarele zile", astfel încât să se ştie dacă mai există sau nu un Guvern al USL, menţionând că o astfel de criză nu poate fi prelungită.

Pe de altă parte, preşedintele PNL s-a arătat nemulţumit de poziţiile publice exprimate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost de natură a îngreuna negocierile din USL. CITIȚI ȘI:

  • Antonescu (B1TV): Ponta dorește să țină PNL la guvernare într-o poziție marginală. Victor Ponta (Antena3): Cred că este nedrept să renunțăm la Daniel Constantin
  • EVZ TV. Traian Băsescu: Este posibil să depun plângere penală pentru abuz împotriva premierului. Ponta, un om slab, în plasa lui Voiculescu | VIDEO
  • Antonescu îi răspunde lui Băsescu: "Nu e nici pe departe calificat să spună cine e de dreapta şi cine nu e de dreapta"
  • SURSE din USL: PC renunţă la postul de vicepremier. Voiculescu a dat semnalul
  • Criza din USL continuă. Ponta: Încă nu ne-am înțeles. Antonescu: Noi alte propuneri nu facem
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum vrea să stea pe sîrmă Crin Antonescu fie și în patru labe
  • Ponta: Chiţoiu şi Gerea încă sunt miniştri. Băsescu, să fie sănătos!
  • Laszlo Borbely (UDMR): Ne îngrijorează certurile din USL; să se ocupe de guvernare
  • DECIZIA PNL: Iohannis și Antonescu au mandat de a susţine "cu fermitate" respectarea protocolului USL, semnat în 2012