Editura Evenimentul si Capital

CRIN ANTONESCU, fostul președinte al PNL, acuzat că a primit un apartament de lux cu o valoare mult diminuată pentru a prelungi contracte de salubritate. REACȚIA lui ANTONESCU

Autor: | | 32 Comentarii | 10347 Vizualizari

Crin Antonescu și soția sa, dar și alte nume grele din politică fac obiectul unui denunț ajuns la DNA. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, acuză că Antonescu a cumpărat de la fiul fostului șef al SRI, un apartament subevaluat. Restul de bani ar fi fost achitați de o societate comercială.


Citeşte articole pe aceeaşi TEMĂ publicate în 2012, în urma unor anchete efectuate de reporterii EVZ: CRIN, SĂ-ŢI FIE RUŞINE! Casa liderului liberal: Un living, o bucătărie, două dormitoare şi un birou = 180 mp EVZ demontează apărarea lui Crin Antonescu


Denunțul formulat de fosta noră a lui Virgil Măgureanu conține următoarele acuzații la adresa lui Crin Antonescu și a soției sale, europarlamentarul PNL Adina Vălean:

“(...)În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se afla în constructie si nu fusese finalizat, am fost vizitati pe șantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită sotia lui Antonescu George-Crin-Laurentiu din septembrie 2009, precum și de către o arhitectă angajată de aceasta.  Motivul vizitelor era achizitionarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobililui mentionat și care urma să fie finalizat conform dorintelor sotilor Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana. În acest sens s-au încheiat în data de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian doua antecontracte de vanzare-cumparare între Măgureanu Maria și Vălean Adina Ioana. În urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragos și Walter Florian, Măgureanu Marian, avand acordul lui Măgureanu Maria și Virgil, a decis vanzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub prețul de piata (valorea fiind diminuata cu circa jumatâte), urmand ca diferenta de preț pana la valoarea reala să fie achitata de Romprest indirect, prin achizitionarea unui apartament în același imobil dar la o valoare supraevaluata, astfel încât să compenseze pierderea financiara, cumpărare ce s-a și realizat ulterior.

Deoarece familia Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana nu puteau justifica legal faptul ca dispuneau de banii necesari achizitionarii apartamentului, chiar și la valoarea diminuata, Măgureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de cătreun expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, în beneficiul și pentru cei doi cumparatori, care să constituie baza legala pentru acordarea unui imprumut de către BRD Group Societe Generale SA, astfel încât sumele platite de cei doi cumparatori să fie corespunzatoare declaratiilor oficiale de avere. Contractul de vanzare-cumparare s-a încheiat astfel în conditii ilegale, prin declararea de date false în fata notarilor, atât la încheierea ipotecii imobiliare cat și la acordarea creditului ipotecar cătrefamilia Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana.”, susține fosta noră a lui Virgil Măgureanu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate