Criminaliștii verifică ultimele imagini cu ofițerul SPP care s-a sinucis

Criminaliștii verifică ultimele imagini cu ofițerul SPP care s-a sinucis

Autopsia a stabilit că Lucian Sanda a murit după ce un glonte i-a secționat o arteră de lângă inimă. Anchetatorii au solicitat de la magazinele și băncile din zona Tineretului fi lmările surprinse de camerele de luat vederi, în ziua în care locotenent-colonelul s-a împușcat

Ancheta în cazul mor ții ofi țerului de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) care s-a împușcat în piept, miercuri, lângă Parcul Tineretului din București, a continuat, ieri, cu efectuarea necropsiei. De asemenea, surse judiciare neau precizat că ofițerii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei au cerut de la magazinele și sediile de bancă din zona parcului Tineretului imaginile surprinse, miercuri la prânz, atunci când locotenent-colonelul Lucian Sanda s-a împușcat. În acest fel, ar putea fi stabilit dacă Lucian Sanda a fost sau nu urmărit în trafic, așa cum au afirmat unele persoane.

Hemoragie internă

Surse medico-legale au declarat, pentru Evenimentul zilei, că locotenent- colonelul Lucian Sanda avea o plagă împușcată, în partea stângă a pieptului. El a murit după ce un glonț i-a străpuns toracele, printre coaste. Practic, ne-au explicat aceleași surse, proiectilul de 9 milimetri, tras cu pistolul Glock, proprietate personală, i-a secționat o arteră din zona inimii și a provocat o hemoragie internă puternică, ceea ce a condus, în scurt timp, la deces.

Ne puteți urmări și pe Google News

Analizele toxicologice, care pot stabili dacă ofițerul era sau nu sub influența unor substanțe ce i-ar fi putut afecta comportamentul, vor fi gata în 30 de zile. Legiștii au stabilit că Lucian Sanda nu suferea de vreo boală și nici nu avea alte leziuni pe corp.

Nu ar fi avut probleme la serviciu

Ancheta în acest caz, preluată de Parchetul Militar București, urmează să stabilească motivul care a condus la sinuciderea ofițerului de 39 de ani. Căsătorit și tatăl unui băiețel în vârstă de 9 ani, Lucian Sanda era născut în Râmnicu Vâlcea și absolvise Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în 2001, an din care a fost încadrat la SPP. Din informațiile neoficiale pe care leam obținut, până în prezent, reiese că ofițerul SPP nu ar fi avut probleme la serviciu și nici de ordin financiar deosebite. Totuși, rămâne ca anchetatorii să stabilească care este motivul personal, invocat tot mai des în acest caz, care a condus la gestul sinucigaș, pe fondul unei depresii profunde. Pentru a lămuri acest aspect, urmează să fie audiată soția lui Lucian Sanda, dar și colegi și superiori ai acestuia din SPP.

Criminaliștii au ridicat și telefonul personal și verifică convorbirile și mesajele. Așa cum am precizat în ediția de ieri, unii martori ai teribilei scene de la intersecția bulevardului Tineretului cu calea Șerban Vodă, susțin că l-au văzut vorbind la telefon pe Lucian Sanda, înainte de a opri mașina și a se împușca. Despre mașina BMW în care se afla ofițerul sinucigaș surse judiciare ne-au declarat că îi aparținea lui Sanda.