Editura Evenimentul si Capital

Criminalii Revoluţiei din 1989: Armata şi Securitatea | EDITORIALUL EVZ

Mălin Bot
Autor: | | 41 Comentarii | 7689 Vizualizari

Am citit zilele acestea cu mare interes declaraţiile generalului Iulian Vlad, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului. Mi-am adus aminte de ce îmi spunea un fost ofiţer de Securitate, din Timişoara, când eram doar un student anonim.

„Noi am stat în izmene în cantina unităţii, după ce am predat armele. Armata a comis aproape toate crimele”, mi-a spus ofiţerul respectiv. Cu toate acestea, Securitatea nu poate pleda, sub nicio formă, „nevinovat” în faţa istoriei.

Am discutat cu mulţi foşti ofiţeri de Securitate, ca jurnalist, de câte ori am scris despre crimele comise împotriva timişorenilor, în 1989.

Numitorul comun a fost obsesia pentru ideea că Revoluţia a fost opera „serviciilor străine” şi rolul jucat de Armată. După 26 de ani, sunt mai vocale ca oricând vocile care susţin versiunea Securităţii despre Revoluţia din 1989. O versiune care are partea ei de adevăr şi doza ei mare de minciună.

Cea mai mare minciună a Revoluţiei din 1989 a fost lozinca „Armata e cu noi!”

Eu am înţeles asta, ca jurnalist, nu din opiniile ofiţerilor de Securitate, ci din cazurile concrete documentate şi sentinţele rare pe care le-a dat Justiţia în unele dosare.

...


 


...

Puţini ştiu, de exemplu, că o timişoreancă a câştigat în instanţă despăgubiri de la Armată pentru că a fost împuşcată în propria casă, după fuga lui Ceauşescu, când Ion Iliescu şi clica din jurul lui manipulau românii cu teroriştii. În cazul punctual al acestei femei, Justiţia a ajuns la concluzia că nu a fost niciun terorist şi că arma cu care s-a tras în ea aparţinea unei unităţi a Armatei Române.

Pentru asta, Armata i-a plătit despăgubiri timişorencei.

Un alt caz elocvent este crima oribilă comisă în Calea Girocului de un dispozitiv militar condus de maiorul Paul Vasile, în 17 decembrie 1989. Din ordinul acestui maior au fost ucişi revoluţionari. Geanina Jugănaru avea numai 10 ani când maiorul Paul Vasile a dat ordinul criminal care i-a ucis tatăl în faţa ei. Securiştii din Lotul Timişoara şi şeful lor, Iulian Vlad, au fost judecaţi după 1989 şi au avut parte de condamnări, executând părţi din pedepse.

Ştiţi cum a fost „condamnat” maiorul de Armată Paul Vasile pentru crimele din Calea Girocului?

A fost avansat general şi a primit funcţii importante în Ministerul Apărării, dar şi în mediul universitar timişorean. Armata a comis cele mai multe crime înainte de fuga lui Ceauşescu şi, după fuga lui, tot oameni din Armată, partea controlată de KGB, au continuat măcelul chiar mai abitir.

Numărul morţilor şi mutilaţilor prin împuşcare, înainte de 22 decembrie 1989, este de aproximativ șapte ori mai mic decât cel al victimelor în registrate după această dată.

...


 

Stiti care e cea mai scandaloasa manipulare a Revolutiei din decembrie 1989? Lozinca "Armata e cu noi!" si tot ce a stat în spatele ei timp de 26 de ani. Asa a fost Armata cu revolutionarii:

Posted by Malin Bot on Monday, December 21, 2015


...

Până în 22 decembrie 1989 au fost 126 de morţi şi 1.100 de răniţi. După 22 decembrie 1989 aveau să mai moară 978 de români şi erau răniţi peste 2.200. Niciun terorist nu a fost identificat. Securitatea era în izmene, în cantina unităţii.

Cine a ucis?

Numai cifrele acestea dovedesc fără echivoc măcelul produs de Armată pentru a justifica şi consolida confiscarea Revoluţiei de către gaşca lui Iliescu. Este un adevăr care nu scuză însă rolul criminal jucat de Securitate în slujba lui Ceauşescu, până când securiştii au priceput că e inevitabil finalul. Faptul că acum vin să arate cu degetul către Armată oameni care au comis crime oribile pentru Ceauşescu este un fel de „hoţii strigă hoţii”.

Sunt convins, desigur asta este o opinie nu un adevăr, că dacă Iulian Vlad nu ştia de înţelegerea URSS – SUA pentru debarcarea lui Ceauşescu, Securitatea acţiona mai brutal ca militarii demenţi care au masacrat românii în decembrie 1989.

O înţelegere incontestabilă acum, pe care tot unii securişti o folosesc pentru a anula sacrificiul eroilor Revoluţiei din 1989. Îi sperie şi acum curajul nebun al oamenilor simpli care i-au sfidat în stradă, deşi erau neînarmaţi şi aveau în faţă un mecanism de represiune cu muniţie de război pe ţevile armelor.

Ar vrea să șteargă cu buretele Revoluţia autentică, acoperind-o cu lovitura prin care Iliescu a confiscat sacrificiul eroilor din 1989.

Nu cred că vor putea să facă asta şi cred că nimeni nu poate schimba acest adevăr simplu: zeci de mii de români sătui de minciună şi revoltaţi de un regim total ticălos au avut curajul să se ridice din tăcere şi din întuneric şi să ceară libertate.

Peste 1.100 dintre ei au murit pentru acest ideal. Ucişi de cei doi criminali ai Revoluţiei: Armata şi Securitatea.

Nu avem voie să uităm de sacrificiul lor.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate