Editura Evenimentul si Capital

Cât de departe suntem de UN NOU BOOM imobiliar?

Autor: | | 1 Comentarii | 2090 Vizualizari

Piața imobiliară locală a intrat din nou într-un ritm susţinut de creştere, iar cecerea ridicată se vede în preţuri, dar şi în multitudinea de proiecte anunţate pe toate sectoarele, rezidenţial sau nu. Creşterea economică a ţării, care anul acesta se preconizează a fi cea mai mare din Europa Centrală şi de Est, a adus o efervescenţă a investiţiilor în acest domeniu.

Un indicator care reflectă atractivitatea în creştere a sectorului este că investiţiile străine directe (ISD) în sectorul construcțiilor și cel imobiliar - sectoare care înainte de 2009 au contribuit la ciclul de avânt economic rapid, urmat de recesiune - au crescut cu 138 % în 2014 (de la 271 de milioane euro în 2013 la 646 de milioane euro în 2014), potrivit informaţiilor din Raportul de ţară al Comisiei Europene, consultat de EVZ.

În timp ce sectorul construcțiilor și cel imobiliar au o pondere tot mai mare în investiţiile străine, în ultimii doi ani industria și-a pierdut ponderea care îi revenea în fluxurile de ISD. 

În plus, după mai mulți ani de declin, creditele acordate gospodăriilor au revenit la rate de creștere pozitive în ianuarie 2015. În aceste condiţii, chiar şi reprezentanţii Comisiei Europene îşi pun problema cât de posibil este un nou boom imobiliar sau a unui boom bazat pe credite în România în perioada următoare.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate