Editura Evenimentul si Capital

CREATURĂ CIUDATĂ descoperită în TURCIA. Experții nu pot să-și dea seama CE ESTE! IMAGINLE astea au ȘOCAT tot INTERNETUL | GALERIE FOTO

Scheletul creaturii mumificate descoperite în Turcia
Autor: | | 6 Comentarii | 13848 Vizualizari


Vezi galeria foto:

O creatură mumificatî misterioasă a fost descoperită într-o pivniță veche din Turcia, ceea ce a creat derută în rândul experiților.

Potrivit DailyMail, în prezent arheologii presupun că anumalul ar putea fi din perioada preistorică. Alții, însă, sunt de părere că misteriosul animal mumificat ar putea fi un fel de pisică. Ei se bazează pe aspectul incisivilor puternici.

”Se aseamănă cu una dintre pisicile mumificate natural pe care le-am găsit în Marea Britanie, zidite în coşurile de fum. Oasele sunt lungi, ceea ce este o trăsătură a speciei feline”, declară egiptlogul Lidija McKnight, de la Universitatea din Machester. McKnight este expert în animale mumificate.

Animalul ciudat măsoară 1 metru în lugime de la nas până la vârful cozii.

”Un metru este destul de mult, dar dacă, spre exemplu, este o specie de pisică sălbatică? Acestea pot fi mult mai mari decât cele domestice. Dinţii sunt un pic cam ciudaţi, dar în cazul în care ţesuturile moi suferă de pe urma procesului de desecare, ele pot arăta mai pronunţat”, adaugă McKnight.

Cercetătorii au recuperate creatura rigidă dintr-un subsol, aflat sub casa lui Abdullah Ozturk, din Nigde, care se află în Anatolia. Omul a spus că atunci când a văzut mumia animalului a sunat doi prieteni arheologi care au venit și au examinat scheletul.  

”Ei mi-au spus că aceasta aparţine unei foarte vechi specii, care este probabil dispărută, dar nu au putut-o identifica şi mi-a spus că nu ştiu cărei specii a aparţinut", a mai adăugat Ozturk.

"Examinăm imagini ale scheletului şi pare a fi un carnivor. Dar avem nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare. După examinări, vom putea spune din ce specie face parte şi din ce perioadă de timp este", a mai spus și Aydin Topcu, cadru didactic la catedra de istorie naturală de la Universitatea din Niğde.

Tototodată, și craniul creaturii indică că este vorba, cel mai probabil, despre o pisică, deoarece în zonă există o istorie despre pisicile mumificate, dar și despre copiii supuși la aceeași procedură după moarte în secolele X și XIII.

Există o probabilitate ca tradicția ieșită din comun să fi fost inspirată din Egiptul Antic, unde pisicile era, de asemenea, muficate. Procedura era făcut în cistea zeiței războiului, Baset, care are capul de pisică.

Totuși, momentan nu este clar dacă creatura mumificată a fost înfășurată în bandaje, la fel ca multe alte mumii din perioada Egiptului Antic. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate