Editura Evenimentul si Capital

Cozmin Gușă, primul om care își depune candidatura pentru postul de preşdinte al FR de Judo: „Scopul meu e ca în cel mult un an FRJ să fie cel mai bine organizat for sportiv din România şi cel mai bine finanţat din fonduri private”

Cozmin Gușă (stânga) îşi depune azi candidatura pentru şefia FR de Judo FOTO: ProSport
Autor: | | 0 Comentarii | 335 Vizualizari

Aflată în plin conflict intern, Federația Română de Judo își va numi nou președinte pe data de 20 februarie. Primul candidat care s-a angrenat în cursa pentru șefia forului este Cozmin Gușă, co-proprietarul postului Realitatea TV.

Împătimit al sportului, Cozmin Gușă este susținut în lupta pentru șefia Federeației Române de Judo de Marius Vizer, președintele forului mondial de judo. Motivele pentru care co-proprietarul Realitatea TV a ales să se implice în această disciplină au fost explicate de acesta în cadrul unui interviu acordat ProSport.

„(...) judo mă pasionează, mă aflu de 15 ani în interiorul fenomenului. În al doilea rând e nevoie în acest moment sa ma implic, în contextul problemelor de la FRJ, sunt capabil să unific taberele, sa măresc performanţa cu atragerea de fonduri necesare. În al treilea rând, am şi o datorie morală pentru că judo-ul mi-a dat satisfacţii şi mi-a transmis o emoţie pe care numai un tată o poate simţi. De ce spun asta? Pentru că fiul meu, Andrei, în vârstă de 19 ani, e campion la judo, iar fiica mea, Daria, în vârstă de 13 ani, a cochetat cu judoul timp de patru ani”, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă.

Anul trecut, FR de Judo a înapoiat MTS-ului o sumă mare de bani rămasă necheltuită, lucru la care a reacționat Gușă: „A fost o proastă organizare şi o anumită jenă în a mai aborda cheltuieli în plus din cauza luptelor interne. Nu e un lucru pozitiv, acesta este un lucru negativ. Banii nu au fost folosiţi pentru că nu a mai existat o activitate intensă la nivelul pregătirii centralizate, iar oamenii din federaţie nemaiimplicându-se nu au mai creat evenimente, lipsa lotului masculin olimpic  fiind doar unul dintre efectele acestei realităţi triste”.

(...)Din cele trei laturi ale activităţii unei federaţii, Latura sportivă, management - organizare şi marketing, două dintre aceste laturi le acopăr cu prisosinţă, urmând ca în a treia componentă să mă bazez pe toţi colaboratorii din judo-ul românesc pe care-i cunosc foarte bine. Partea de marketing poate fi eficientizata rapid, chiar luand exemplul  Federaţiei Internaţionale de Judo, condusă de Marius Vizer, un for care în topul mondial se află sigur în Top 3 al organizării şi finanţării, când ne referim la sporturile olimpice, ceea ce-i conferă si acest prestigiu lui Marius Vizer pe plan internaţional”.

...despre prietenia cu Marius Vizer, președintele Federaţiei Internaţionale de Judo:Marius îmi este un prieten drag! Un român patriot, cum nu avem mulţi... Marius este a doua persoană din viaţa mea, după fiul meu, ”responsabilă” de faptul că m-am integrat in acest sport al onoarei si respectului reciproc. Datorită lui am intrat si in lumea  judo-ului international, l-am inteles bine, şi îmi doresc să implementez la FRJ viziunea capatata in ultimii 15 ani de langa tatami. Pe ultimii patru preşedinţi chiar i-am susţinut deschis si concret, fără să mă implic în activitatea internă a federaţiei. Dar luptele dintre taberele din judoul românesc ne-au suparat pe toti. Marius Vizer a şi reacţionat prin acea scrisoare, din postura de preşedinte de onoare al FRJ şi a condamnat în primul rând spălarea rufelor în public, într-un sport care se bazează pe respect şi onoare, si-si rezolva problemele prin dezbatere internă”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Alte sporturi

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate