Editura Evenimentul si Capital

Cozmanciuc: Astăzi 6000 de puieți, împreună pentru România 10 000 de ha/an!

14-04/mugurcozmanciuc-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 326 Vizualizari

Deputatul PNL Mugur COZMANCIUC împreună cu Asociația Forestirilor din România (ASFOR) și în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Participare Activă au organizat astăzi, vineri, 04 aprilie 2014, la la Răducăneni (județul Iași) prima ediție a Campaniei \'Împădurim Iașul!\'.

Campania 'Împădurim Iașiul!' are ca principal obiectiv împădurirea terenurile degradate din județul Iași. 'Dacă România în secolul trecut avea o suprafață de păduri cu mult peste media UE , astăzi România are un grad de împădurire mult mai mic față de media europeană care este de 33%. În România trebuie împădurite cel puțin 10 000 de ha/an. Am plantat la Răducăneni, 10 000 de puieți pe terenuri degradate. De doi ani de zile militez pentru finanțarea cu simt de răspundere pentru pădurile românești. Pădurile nu sunt nicăieri finantate corespunzător, nici la PNDR-ul de la Ministerul Agriculturii, nici la POS-ul de Mediu, deoarece marea problema este ca vorbim de un sistem care lipsește cu desăvârșire de pe agenda publică și care este amintit doar în contextul unor taieri ilegale. Însă, pădurea are nevoie de lucrări permanente de întreținere, de programe de refacere a amenajamentelor silvice, de campanii de împăduriri! Fără perdele de protecție nu putem scapă de impactul mare pe câre il vor avea inundațiile în România, mai ales în contextul schimbărilor climatice.

În fond noi, astăzi, facem un apel la un alt fel de atitudine pe care trebuie să o cultivăm fiecare dintre noi! O atitudine prietenoasă și proactivă față de mediul înconjurător și pentru viitorul unui Iași verde', declară Mugur Cozmanciuc.

ASFOR reprezintă peste 5000 de agenți economici care activează și angajează peste 50000 de lucrători în domeniul forestier. 'Ne-am alăturat Campaniei 'Împădurim Iașiul!', inițită de deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, deoarece considerăm că este de datoria agenților economici să se întoarcă prin campanii de responsabilitate socială către pădure. Avem nevoie de campanii de împăduriri, însă este necesar ca aceste campanii să poate fi accesate și din bani europeni, din aceste motive în noul PNDR trebuie să fie prevăzuți bani pentru pădure, atât pentru împăduriri cât și pentru accesibilizarea fondului forestier.' a declarat Nicolae Țucunel, președintele ASFOR.

' În 2012 am pornit împreună cu primarul Mihai Irimia din Răducăneni o campanie de împădurire a terenurilor degradate și mă bucur că această campanie continuă astăzi și sper să se extindă din toamnă în tot județul Iași.

Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate