Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME. Reacţia unei judecătoare după ce a primit şpagă bijuterii: "Sunt superbe. E drept că eu am o gaură tâmpită într-o ureche şi unu stă mai... Când le-o vedea asta, cred că leşină"

11-10/08barsan_agerpres-465x390
Autor: | | 41 Comentarii | 7753 Vizualizari

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, ieri, trimiterea în judecată a patru foști magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ar fi „colaborat” în vederea amânării sau mutării mai multor dosare cu mize economice importante. Judecătoarele Gabriela Victoria Bîrsan și Iuliana Pușoiu ar fi fost sprijinite de avocaţii Claudia şi Radu Silinescu Gherbovan, în baza unor relaţii de prietenie. Împreună ar fi avantajat cinci firme deținute de omul de afaceri Gabriel Chiriac. Şpăgile ar fi fost date prin intermediul celor doi apărători.

Potrivit procurorilor DNA, recompensele omului de afaceri Gabriel Chiriac pentru cele două judecătoare ar fi constat în: bilete de avion, plata unor petreceri în restaurante de lux din București și Paris, sau achiziția unor pantofi și a unei poșete marca Chanel.

Potrivit datelor din anchetă, pe 13 februarie 2011, avocatul Gherbovan Silinescu Radu i-ar fi organizat şi i-ar fi achitat costul petrecerii la un restaurant de la Hotelului Marriot din Bucureşt, judecătoarei Iuliana Puşoiu. Magistrata vorbise în acest scop cu soţia avocatului, Claudia Silinescu Gherbovan. "Faptul că inculpata Puşoiu Iuliana a primit suma de 538 lei de la inculpatul Gherbovan Silinescu Radu, sub forma achitării petrecerii de ziua sa, după soluţionarea favorabilă a celor două dosare, în care acesta a fost avocatul cauzei, rezultă discuţiile în care a descris dorinţa sa de a aniversa la restaurant cu prietenii şi din care reiese că s-a consultat asupra detaliilor locului, orei cu inculpata Gherbovan Silinescu Claudia, care a intermediat transmiterea  pretenţiei, iar printre discuţii s-au consultat şi asupra unei cauze în care avocata îi solicita părerea,sens în care surprinde  firescul acceptării foloaselor", potrivit datelor din ancheta.

Iuliana Puşoiu …Da’ şi duminică pe la unu jumătate-două fără un sfert, ne întâlnim undeva. …că mă mai consult cu R, Coni…Claudia, să vedem!

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî.

Iuliana Puşoiu : Pe unde ce şi cum şi..ă…ă…!

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî .

Iuliana Puşoiu : Ne vedem. Mda…Să văd cum mi le aranjez. Da, da. În principiu sigur. Da. Te-ai gândit, că te-ai gândit bine, că fetele astea nu pot în cursul săptămânii.

Claudia Silinescu Gherbovan: Nu i-ai spus? Da, acum ziua mea e duminică!

Iuliana Puşoiu : Îhî! Îhî! Şi pe urmă zic , chiar e ziua mea! Aşa că important e să ne vedem….

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî .

Iuliana Puşoiu : …Da vine şi Radu? Deci ca să-i transmiţi lu bărbatu-tău!

Claudia Silinescu Gherbovan: Aşa.

Iuliana Puşoiu  Da, păi, păi cum fără Radu?

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî .

Iuliana Puşoiu :Păi , se poate? Şi îi zic: Să mă consult şi cu ei? Să vedem. Că Radu e mai priceput în chestii din astea.

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî .

Iuliana Puşoiu : Şi C şi cu mine şi cu Ralu. O, eu le întreb şi pe ei , da…

Claudia Silinescu Gherbovan: Îhî .Îhî

Iuliana Puşoiu : Să vedem! Aşa că vedem…

Claudia Silinescu Gherbovan: Cumva se interesa dacă vine Radu?

Iuliana Puşoiu: Fă, deci dacă vine Radu? Da. Vine Radu, stai liniştită!

Claudia Silinescu Gherbovan: Da, în ce sens, hă, hă?

Iuliana Puşoiu : Nu ştiu. ,,Deci vine Radu,,? Păi fără Radu o invitam pe Claudia duminică la prânz? Fără Radu, Cum?

Claudia Silinescu Gherbovan: Aha. Aha.

Iuliana Puşoiu : Se poate? Aşa că… Deci…ă…A rămas că eu s-o sun când mai face ceva.

Claudia Silinescu Gherbovan :Da. Păi eu ţi-am zis că e cea mai bună…

Iuliana Puşoiu : Las-o dracu! I-am spus şi lu CONI: ,, Fă!,, M-a sunat şi CONI. I-am spus, zic, ,, Fă gata! Am aranjat….,,

Claudia Silinescu Gherbovan: Nu i-ai spus: ,, Mi-a dat Claudia ideea![…]

Iuliana Puşoiu : Zic : ,, Fă, da ce bine! Bine că am scăpat de toate, că zice…

Claudia Silinescu Gherbovan: Nu. Problema e că mă doare capul rău de tot.

Discuţii despre dosare

Claudia Silinescu Gherbovan: Da,. Da eu te întreb pe tine! Ce dracu excepţie de nelegalitate, la o autorizaţie care s-a şi executat, s-a făcut lucrarea…S-a făcut procesu-verbal de recepţie finală. A şi expirat. Mai…

Iuliana Puşoiu : Aoleu! Nici vorbă. Păi nici nu mai au interes. Nici nu mai are obiect. E şi fără interes şi fără obiect şi fără de toate

Claudia Silinescu Gherbovan: Păi spune tu! Dacă îi…Dacă îşi mai produce efectele.

Iuliana Puşoiu : Păi ce efecte să-şi mai producă?

Claudia Silinescu Gherbovan: Dacă construcţia s-a terminat! Asta…

Iuliana Puşoiu : Bine! Nu! Cred că au vrut să tragă de timp.

Claudia Silinescu Gherbovan:: Da. Da eu te întreb pe tine: care e prima…asta, la o excepţie de nelegalitate?

Iuliana Puşoiu :Păi nu trebuie să ai , să ai ă… să ai interesu?

Claudia Silinescu Gherbovan: Să-şi producă efectele în continuare, nu?

Iuliana Puşoiu : şi să ai interes. Să o produci.

Claudia Silinescu Gherbovan:Păi, da, da, da!

Iuliana Puşoiu :Sigur că da.

Claudia Silinescu Gherbovan: Da nu trebuie să-şi producă efecte în continuare?

Iuliana Puşoiu :Ba da. Da dacă nu-şi produce , la revedere! Ce să mai…[…]

Claudia Silinescu Gherbovan: Asta din moment ce a şi expirat. A expirat.

Iuliana Puşoiu :Da bine, asta nu te mai interesează pe tine.

Claudia Silinescu Gherbovan: Păi nu mai…

Iuliana Puşoiu : Îi interesează pe ăia.

Claudia Silinescu Gherbovan: Nu prea mă…îţi, îţi spun că e sigură că e…e…făcută cu, cum să-ţi spun? Cu vorba ta, să tragă de timp!

Iuliana Puşoiu : Bineînţeles…[neinteligibil…]

Claudia Silinescu Gherbovan:Da eu te întreb.

Iuliana Puşoiu :Au fost de rea credinţă.

Claudia Silinescu Gherbovan: Asta s-a executat. A şi expirat. Şi a, s-au terminat lucrările…făcute în baza ei…

Iuliana Puşoiu : Atunci nu mai are nici un efect.

Claudia Silinescu Gherbovan: Şi s-a făcut şi procesul verbal de recepţie finală de terminare a lucrărilor. Aşa că…

Iuliana Puşoiu :Draci şi uscaţi. Că chiar că n-are nicio. Da mă rog…lasă-i în pace să se descurce acolo. Ce treabă ai tu?

Claudia Silinescu Gherbovan: Da.

Iuliana Puşoiu : Chiar n-ai nici una. Aşa că calmează-te, linişteşte-te şi…

Petrecerea şi cadoul

Pe 13 februaarie 2011, potrivit datelor din anchetă, judecătoarea  Iuliana Puşoiu şi-a serbat ziua de naştere, rezervarea la restaurant fiind făcută pe numele avocatului Radu Gherbovan, pentru ora 13. 30. Ultima notă de plată a fost de 538 de lei, însă petrecerea fost însoţită şi de un cadou, cercei şi pandant cu lănţişor, după cum rezultă din convorbirile dintre Iuliana Puşoi şi Claudia Silinescu Gherbovan, cadou oferit de Radu Gherbovan.

Iuliana Puşoiu :…Păi da, normal. Am vrut să te sun de o mie de ori.

Claudia Silinescu Gherbovan: Radu…Zice Radu…

Iuliana Puşoiu : Sunt superbe!

Claudia Silinescu Gherbovan: Auzi1 Zice Radu: ,, Vezi să le…[…].

Iuliana Puşoiu : Asta-i Lilica! ….

Iuliana Puşoiu : Aşa . Că…deci să ştii că sunt superbe.

Claudia Silinescu Gherbovan: Ce i-am spus lui Radu?

Iuliana Puşoiu : Mulţumesc….Aşa că sunt foarte încântată….Îţi mulţumesc mult de tot!

Claudia Silinescu Gherbovan: Mă bucur că eşti încântată. Şi eu îţi mulţumesc…

Iuliana Puşoiu :…Şti cum sunt? Superbe! Supe….E drept că eu am o gaură tâmpită într-o ureche şi unu stă mai… căzut. Da nu mă interesează. Că sunt atât de frumoase…Iar acesta…vai de mine! Nuu! Că sunt superbe. Iar acesta…ă de la gât, e splendid! Când le-o vedea asta, cred că leşină…Sunt splendide…Chiar …îmi vin extrem de frumos. Mă bucur din tot sufletul şi îţi mulţumesc.

Claudia Silinescu Gherbovan: Mă bucur . Să fii sănătoasă…

Dosarul "Corupţie la Înalta Curte"
 
  • Potrivit datelor din ancheta procurorilor, între anii 1984 – 1996,  Claudia Gherbovan Silinescu a fost judecător, perioadă în care s-a intersectat şi cu judecătoarele  Gabriela Victoria  Bârsan şi  Iuliana Puşoiu. Pe parcursul anilor, au constatat anchetatorii, relaţia colegială a devenit prietenie şi s-a menţinut în timp şi a continuat şi după ce Claudia Gherbovan Silinescu a devenit avocat, în anul 1996, împreună cu soţul său Radu Gherbovan Silinescu. În acest context, relaţia avocaţilor Gherbovan Silinescu Claudia şi Gherbovan Silinescu Radu cu Bîrsan Gabriela Victoria, Puşoiu Iuliana a continuat şi după ce au devenit judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  • "Cu judecătoarea Corbu Corina de la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,  pe care Gherbovan Silinescu Claudia o consideră ca pe o soră, relaţia soţilor Gherbovan Silinescu era de familie, iar în ansamblu  prietenia celor doi avocaţi cu judecătoarele Puşoiu Iuliana și Corbu Corina, respectiv cu preşedinta Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, Bîrsan Gabriela Victoria, s-a manifestat prin vizite reciproce,petreceri, aniversări însoţite de cadouri, excursii în străinătate", potrivit datelor anchetei. 
  • În dosar se mai arată că datorită relaţiei de prietenie dintre avocaţii Gherbovan Silinescu şi Chiriac Gabriel, care deține cvasi- totalitatea acțiunilor la ELECTROCONTACT şi EUROTRADE, dar și faptului că  Gherbovan Silinescu Claudia este avocata firmelor sale  în anul 2009, 2010 acesta  a fost inclus, la rândul său, în cercul relaţiei de prietenie a soţilor avocaţi cu judecătoarele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,  Bîrsan Gabriela şi Puşoiu Iuliana.
  •  Datele anchetei au mai relevat că "inculpatul Chiriac Gabriel, atât singur cât şi împreună cu inculpaţii Gherbovan Silinescu Claudia şi Gherbovan Silinescu Radu  au fost în  perioada 2010 -2011 obişnuiţi ai aniversărilor şi buni platnici ai petrecerilor, excursiilor şi cadourilor în cinstea preşedintei secţiei de contencios administrativ şi fiscal, judecătoarea Bîrsan Gabriela Victoria, judecătoarei Puşoiu Iuliana, care la rândul lor au dat soluţii favorabile în litigiile şi cererile pe care cei dintâi le-au avut pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme".
  • "Sumele necesare au provenit de la inculpatul Chiriac Gabriel, sub forma un contracte fictive de asistenţă juridică încheiate între firmele omului de afaceri şi societatea de avocatură a soţilor Gherbovan Silinescu. De altfel, inculpata Gherbovan Silinescu Claudia  a precizat şi contextul în care l-a prezentat pe Chiriac Gabriel inculpatei Bîrsan Gabriela Victoria, respectiv în vara anului 2009. De asemenea,  inculpata a precizat faptul că până în mai 2011, Chiriac Gabriel şi Bîrsan Gabriela Victoria s-au întâlnit în trei împrejurări -cea în care le-a făcut cunoştinţă, urmată de un botez la Paris la care Bîrsan Gabriela Victoria şi-a dorit neapărat să participe şi, la dorinţa sa, Gherbovan Silinescu Claudia a intermediat ca aceasta să fie invitată de către gazda acelui eveniment. Bîrsan Gabriela Victoria s-a autoinvitat la botezul organizat de Sorin, şofer la firma lui Chiriac Gabriel la Paris;  apoi  acasă la Gherbovan Silinescu Claudia l-a întâlnit pentru a doua oară pe Chiriac Gabriel şi a treia întâlnire la Paris,mai 2010, când Chiriac Gabriel i-a oferit lui Bîrsan Gabriela Victoria o petrecere la Moulin Rouge", mai relevă datele din dosar. 
  • De asemenea, potrivit datelor din dosar, " includerea inculpatului Chiriac Gabriel în anturajul judecătoarelor Pușoiu Iuliana,Bârsan Gabriela Victoria, relația dintre  Gherbovan Silinescu Claudia  și acestea nu s-a bazat pe prietenie în perioada 2010 - 2011, aşa cum au încercat să acrediteze ideea pe parcursul cercetărilor, deoarece probele administrate au dovedit că  prietenia lor era doar o relație ipocrită și fățarnică, folosită ca pretext al unor ample acțiuni infracționale cu folos material necuvenit pentru inculpaţii implicaţi şi cu urmări asupra credibilității justiției", se arată în actele procurorilor.

Astfel, anchetatorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 1. PUŞOIU IULIANA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor. Acuzaţiile: luare de mită şi - uz de fals; 2. BÎRSAN GABRIELA VICTORIA, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, la data faptelor: abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecință obținerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul, în formă continuată, luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, - trafic de influență 3. GHERBOVAN SILINESCU CLAUDIA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data aptelor: complicitate la dare de mită, complicitate la spălarea banilor, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecință obținerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul, cumpărare de influenţă; 4. GHERBOVAN SILINESCU RADU, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut în concurs: dare de mită,  spălare a banilor, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; 5. CHIRIAC GABRIEL, om de afaceri, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut în concurs:  cumpărare de influență, spălare de bani: 6. IONESCU FLORIAN, angajat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de mărturie mincinoasă; 7. PANDREA ANTON, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală, preşedinte al secţiei penale a instanţei supreme, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de favorizare a făptuitorului; 8. CORBU CORINA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de complicitate la favorizarea făptuitorului;
 
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
17:52 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:56 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate