Editura Evenimentul si Capital

CORUPŢIE COLOSALĂ LA VAMĂ. Manevre incredibile, chiar sub ochii poliţiştilor. DNA A INTERVENIT pentru anihilarea CARACATIŢEI evaziunii fiscale

Corupţie colosală la o vamă din sudul României.
Autor: | | 0 Comentarii | 4805 Vizualizari

Corupţie colosală la o vamă din sudul României.

Conform cetateanul.net, procurorii DNA și cei ai Curții de Apel Constanța au intervenit în cazul corupției instituționalizate din Vama Constanța-Sud Agigea, în care grupări „înfrățite” din Vamă și din conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) au zădărnicit operațiunile de control polițienesc ale unor containere suspecte. Practic, Vama a interzis accesul Poliției la containerele suspecte din Portul Agigea, iar astfel zeci de containere plecate în tranzit de la Constanța au fost înregistrate fictiv la Vama Otopeni.

Anomalia a fost semnalată prima oară înainte de 2015, când, deranjată de cererile polițiștilor de a controla mai multe containere cu mărfuri necomunitare despre care existau indicii de fraudă, Constantina Firănescu, șeful Biroului Vamal Constanța  Sud – Agigea le-a interzis, ilegal, lucrătorilor vamali, să mai colaboreze cu polițiștii.

„Într-o ședință din octombrie sau noiembrie 2015, doamna Constantina Firănescu, seful Biroului vamal, ne-a spus că la controlul fizic al containerelor nu vor mai participa lucrători ai poliției de frontieră. Ne-a transmis și să numai încheiem procese verbale de control, comun cu Garda de Coastă”, a declarat unul dintre vameșii care lucrează la biroul din port.

Unul dintre efectele unor asemenea proceduri ilicite se referă la faptul că, în această manieră, nu se poate cunoaște nici ce marfă, nici ce valoare are aceasta când intră în România, astfel că pot fi introduse armament sau droguri fără niciun control. Această situaţie s-a şi întâmplat de altfel în primăvara anului 2016, când unul dintre containerele comisionariate de SC Marian’s Trading SRL a fost depistat încărcat cu o cantitate de circa două tone de droguri. Marian‘s Trading trebuia să-și piardă autorizația, potrivit legislației vamale, dar această măsură n-a fost luată niciodată.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate