CORLĂȚEAN a discutat azi cu VICTORIA NULAND, în Lituania, despre parteneriatul româno-american

CORLĂȚEAN a discutat azi cu VICTORIA NULAND, în Lituania, despre parteneriatul româno-american

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat azi, în Lituania, unde participă la reuniunea Snow Meeting, cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, despre parteneriatul strategic româno-american, după cum a declarat pentru Radio România Actualități.

Titus Corlăţean a explicat că temele în discutie au fost priorităţile României şi Statelor Unite la următorul summit NATO.

Ministrul de Externe a precizat că parteneriatul României cu SUA reprezintă unul dintre pilonii eforturilor NATO de a asigura securitatea internațională. Corlățean a mai spus că venirea la Bucureşti a Victoriei Nuland este o ocazie de a discuta mai multe teme de interes bilateral, inclusiv angajamentul Romaniei în ce priveşte respectarea statului de drept. El consideră că interesul american pentru ceea ce se întâmplă în România este firesc, în contextul parteneriatului strategic.

„Eu salut venirea la Bucureşti a adjunctului secretarului de stat american pentru că putem discuta un ansamblu de teme extrem, extrem de importante pentru ambele părţi, inclusiv soliditatea angajamentului României în materia respectării statului de drept, unde nu există şi nu trebuie să existe şi nu au cum să existe semne de întrebare.Dacă există lucruri de clarificat, acesta este un foarte bun prilej, discutând direct aceste aspecte, încă o dată, nu prin intermediul presei, nu văzând tot felul de exagerări sau denaturări”, a declarat Corlățean la RRA.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Da, există din partea americană pentru acest aspect specific, e normal până la urmă, pentru că România este un aliat extrem de serios, extrem de solid şi interesează Statele Unite ce se întâmplă în România,  dar asta nu pune în niciun caz sub semnul întrebării o relaţie de cooperare excepţională care există între Bucureşti şi Washington” a mai spus ministrul. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, se va întâlni, mâine dimineață, la sediul MAE, cu  adjunctul secretarului american de Stat, Victoria Nuland.