Coreea de Nord își extinde baza de rachete din vestul țării

Coreea de Nord își extinde baza de rachete din vestul țării

De la baza de rachete din Sohae, regimul de la Phenian ar putea lansa rachete strategice capabile să lovească Statele Unite, potrivit Institutului americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins.

Pornind de la imaginile surprinse din satelit în ultimele două luni, cercetătorii institutului au explicat că regimul nord-coreean a început să testeze propulsorul rachetei sale balistice intercontinentale KN-08 de tip ICBM, cu o rază de acţiune teoretică de 5.500 până la 11.000 de kilometri.

"Astfel, Phenianul s-ar putea pregăti să implementeze în viitor un program de lansare mai consistent. Lucrările în curs ar trebui să-i permită bazei din Sohae să realizeze lansări de nave spaţiale mai mari şi de rachete balistice capabile să lovească ţinte în nord-estul Asiei şi Statele Unite", se arată pe site-ul instituției, 38 North.

În replică, Phenianul susţine că programul său spaţial are un scop exclusiv ştiinţific, în timp ce Seulul şi aliaţii săi, în special Statele Unite, acuză regimul că dezvoltă rachete intercontinentale, ceea ce reprezintă o încălcare a sancţiunilor ONU.

Ne puteți urmări și pe Google News