Coreea de Nord a făcut apel la încetarea tensiunilor militare cu vecinii din Sud

Coreea de Nord a făcut apel la încetarea tensiunilor militare cu vecinii din Sud

Regimul comunist de la Phenian a făcut apel astăzi la încetarea tuturor ostilităţilor cu Coreea de Sud, potrivit unei scrisori deschise trimise autorităţilor sud-coreene.

"Pentru a ameliora relaţiile dintre Nord şi Sud şi pentru a înceta toate acţiunile militare ostile, este important să luăm o decizie curajoasă", se arată în scrisoarea Comisiei Naţionale de Apărare (NDC), principala instituţie militară a Coreei de Nord.

Săptămâna trecută, NDC a făcut o serie de propuneri, îndemnând Coreea de Sud să anuleze exerciţiile militare comune cu Statele Unite şi recomandând un moratoriu privind încetarea insultelor între cele două ţări.

Seulul a respins aceste propuneri, pe care le consideră drept un "fals" exerciţiu de propagandă, şi a avertizat că Phenianul, dimpotrivă, ar vrea să pregătească terenul pentru o nouă provocare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este regretabil că autorităţile sud-coreene rămân blocate într-o atitudine incorectă şi pe o poziţie negativă", a anunţat NDC.

Sudul "nu ar trebui să pună la îndoială (propunerea noastră) fără să reflecteze", a adăugat NDC.

Phenianul nu cere Coreei de Sud să pună capăt manevrelor sale obişnuite, ci să "înceteze exerciţiile sale în vederea unui război cu forţe externe", potrivit scrisorii NDC.