Copiii SUPRADOTAŢI îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul. Campania națională de selecţie

Copiii SUPRADOTAŢI îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul. Campania națională de selecţie

Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi lansează Testarea Națională Screening (preliminară) pentru identificarea copiilor cu abilități înalte. Proiectul vizează descoperea copiilor cu abilităţi înalte şi susţinerea printr-o educaţie diferenţiată pentru dezvoltarea lor la întregul potenţial, informează un comunicat al asociaţiei.

Testarea Națională Screening se va realiza online accesând site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul. Prin simpla accesare a site-ului, copiii pot alege testul în funcţie de grupa de vârstă din care fac parte.

Candidaţii care trec cu bine testul au opţiunea să participe la Selecţia Naţională din acest an, urmând să participe la noi teste de inteligenţă la nivel internaţional - următoarea etapă în selecţie având loc în perioada 26 aprilie – 18 mai. Testarea online poate fi dată fără limită de timp, participanţii fiind incluşi pe tot parcursul anului în selecţia permanentă a centrului şi informaţi în legătură cu activităţile de dezvoltare a potenţialului. Testul are dificultate medie şi vizează verificarea cunoştinţelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea în spaţiu, inteligenţa emoţională si spirituală. Nu este un test IQ

“Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenţă, ci unul care ne ajută să scoatem la iveală acele capacităţi deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la şcoală. Acest test poate fi pentru mulţi paşaportul către un centru de excelență pentru copiii supradotați, Centrul Gifted Education, care beneficiază de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotaţi, de profesori talentaţi şi de cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel internaţional”, a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei „Centrul Gifted Education”. Centrul Gifted Education este primul centru dedicat exclusiv copiilor supradotaţi, cărora le oferă educaţia potrivită, pe măsura abilităţilor lor. Prin natura cursurilor predate, asociaţia ţine cont de vulnerabilităţile la care sunt expuşi copiii supradotaţi, îi ajută să se integreze în societate şi să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale. Stoparea risipei de inteligenţă O minte sclipitoare nu se poate dezvolta fără susţinerea necesară. Pe cât de înalte sunt abilităţile, pe atât de mari sunt şi vulnerabilităţile şi riscurile sociale cu care copiii supradotaţi se confruntă. Deşi posedă capacităţi excepţionale, copiii supradotaţi nu pot excela fără susţinere. Pe lângă nevoi speciale de asistenţă academică,  este necesar un program care să ţină cont de intensitatea lor emoţională, curiozitatea înaltă, nevoia de a fi încurajaţi pe domenii de pasiuni şi interes, de dezvoltarea lor holistică, emoţională şi socială, prin înţelegere, acceptare, suport şi încurajare. Proiectul Testarea Națională Screening se desfăşoară în cadrul unui proiect mai larg, cu scopul educaţiei formale, non-formale şi informale a copiilor supradotaţi, în vederea stopării risipei inutile a inteligenţei acestor copii,  realizat cu sprijinul voluntarilor săi în parteneriat cu Centrul Gifted Education. Despre Centrul Gifted Education Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelență, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor, modele de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.   Proiectul este auditat şi recomandat de două Universităţi Internaţionale, CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business. De asemnea Centrul Gifted Education este în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie, este membru ECHA - European Council for High Ability, şi WCGTC - World Council for Gifted and Talented Children.

Ne puteți urmări și pe Google News