COPIII ROMÂNI: "Dragi magnaţi" Bill Gates şi Warren Buffet, vă mulţumim

COPIII ROMÂNI: "Dragi magnaţi" Bill Gates şi Warren Buffet, vă mulţumim

Elevii români vor să le trimită cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume miliardarilor americani care au promis că vor dona jumătate din averea lor în scop caritabil.

O parte dintre copii le spun afaceriştilor că au fost plăcut surprinşi că oamenii cu mulţi bani au şi suflet, alţii le mulţumesc ca şi cum banii ar fi a juns deja în şcoala lor, la copiii nevoiaşi sau la orfelinate şi cămine de bătrâni.

Majoritatea îşi încep scrisoarea cu "Dragi magnaţi", "Onorabili oameni de afaceri" sau "Bună, miliardari din SUA" şi le spun "mulţumesc" cum ştiu ei mai bine. Mesajele sunt scrise în engleză, franceză şi chiar în spaniolă, aşa cum s-au priceput ei mai bine, ori reprezintă desene care mai de care mai originale şi colaje de fotografii. Toate vor forma "cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume" şi vor fi trimise cu avionul către fundaţia Giving Pledge - înfiinţată la iniţiativa lui Warren Buffet, a Melindei şi a lui Bill Gates -, prin care le cer celor mai bogaţi americani să garanteze că-şi vor dona măcar jumătate din avere, încurajând astfel actele filantropice.

"Mulţumesc. E suficient acest cuvânt pentru a vă răsplăti? Înainte de a începe această scrisoare, m-am gândit cum pot face mai mult decât atât, cum să fac ceva special pentru voi. Aşa că am întrebat în stânga şi dreapta ce cred despre gestul vostru şi mi-au spus să vă mulţumesc şi în numele lor, dar am şi auzit adesea: «Au de unde dona, e bine că fac ceva cu banii lor decât să-i cheltuiască doar pentru ei»", este sinceră Andreea Corina Gârd.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care au iniţiat proiectul nu vor să se oprească până când nu ajung la 10.000 de scrisori trimise de copii din toată ţara. Până acum, au adunat doar puţin peste 2.000, dar şi speranţa că elevii vor fi receptivi.

În plus, aceştia vor să răsplătească efortul copiilor oferindu-le câte o diplomă, dar pentru asta au nevoie şi de fonduri pentru a le tipări.

În plus, şi ca să îndosarieze miile de scrisori primite au nevoie de voluntari care să-i ajute. "Gestul de mulţumire vrea şi să atragă atenţia asupra faptului că sunt destule proiecte şi în România ce au nevoie de finanţare", a specificat Monica Gheorghiu, coordonatoarea proiectului de la IRSCA Gifted Education.

Copiii care vor să se alăture proiectului pot trimite scrisorile lor pe adresa IRSCA Gifted Education, str. Paşcani nr. 6, sector 6, Bucureşti.

Mai multe detalii se găsesc şi pe Facebook - Cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume.