Editura Evenimentul si Capital

Contractele de finanțare ale Ministerului Muncii vor avea clauze obligatorii de transparența, caracter confidențial al documentelor și protecția datelor cu caracter personal

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii
Autor: | | 0 Comentarii | 87 Vizualizari

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în contractele de finanțare în care Ministerul Muncii este parte vor fi incluse obligatoriu clauze privind transparența, confidențialitatea documentelor și protecția datelor cu caracter personal, se arată într-un comunicat al ministerului.

Astfel, datele cuprinse în contractele de finanțare încheiate cu Ministerul Muncii, în anexe și în alte documente care vizează executarea acestora constituie informație de interes public, în condițiile Legii nr. 544/2001. Mai mult, nici actele adiționale prin care se aduc modificări contractelor sau anexelor nu pot avea caracter confidențial. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că informațiile despre valoarea finanțării, grupul țintă, resursele umane implicate într-un proiect, rezultatele estimate și cele realizate, ori cele despre furnizorii de produse, prestatorii de servicii și plățile efectuate sunt publice.

De asemenea, părțile pot conveni asupra existenței sau duratei caracterului confidențial al documentelor ori al unor secțiuni din acestea, cu respectarea principiului concurenței loiale, proprietății intelectuale ori a altor dispoziții legale aplicabile. Practic, informațiile confidențiale vor putea fi dezvăluite doar cu acordul scris al celeilalte părți contractante sau în urma unei obligații legale.

În plus, ordinul ministrului Muncii stabilește că beneficiarul unui contract trebuie să fie de acord ca documentele și informațiile prevăzute din clauza privind transparența să fie publicate de către autoritatea contractantă, respectiv Ministerul Muncii.

În același timp, datele cu caracter personal ale grupului țintă sau ale beneficiarului final al unui proiect nu pot fi prelucrate și făcute publice decât după obținerea consimțământului acestora, conform Legii nr. 677/2001.

Documentul semnat ieri, pe care-l găsiți atașat, respectă prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată și cele ale Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate