Editura Evenimentul si Capital

FALIT, CA-N FABULĂ. Mădălin Voicu: „Trebuie să cânt trei ani, ca să plătesc cauțiunea de 500.000 de lei!”

Mădălin Voicu așteaptă decizia Instanței Supreme de anulare a cauțiunii
Autor: | | 17 Comentarii | 2939 Vizualizari

Magistraţii Instanţei Supreme au luat în discuţie, ieri, contestaţia formulată de Mădălin Voicu împotriva cauţiunii pe care trebuie să o plătească pentru a fi cercetat sub control judiciar în dosarul „Partida Romilor”

Apărarea lui Mădălin Voicu a „jucat” pe două cărţi miza anulării cauţiunii deputatului. Prima s-a bazat pe raţionamentul că procurorii anticorupţie i-au fixat cu bună ştiinţă o sumă „imposibil de plătit” pentru a cere apoi arestarea, iar a doua a fost fundamentată pe paradigma tragi-comică a muzicianului care – precum greierele din fabula lui La Fontaine – „ a cântat toată vara”, fără să se aleagă cu nimic.


Apărarea lui Mădălin Voicu a susținut că deputatul a cântat pe mai nimic pentru Partida Romilor


Unul dintre avocaţii lui Mădălin Voicu a declarat în faţa instanţei că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru instituirea controlului judiciar pe cauţiune. „Cauţiunea depăşeşte cu mult posibilităţile deputatului Voicu. Cuantumul este imposibil de plătit şi a fost instituit pentru a se cere arestarea preventivă”, a declarat unul dintre avocaţi. Pledoaria s-a transformat în retorică atunci când avocatul a început să susţină că procurorii merg prea departe cu acuzaţiile. „Veniturile lui (Voicu – n.r.) sunt legate artificial de către procurori de Asociaţia Partida Romilor. El a fost dirijor şi interpret pentru Partida Romilor, pentru care a luat salariu 2.000 sau 3.000 de lei din 2009. Poţi să îţi deturnezi salariul?”, a mai spus apărătorul.

Voicu, artist modest

Mădălin Voicu a fost reprezentat şi de Lucian Bolcaş, care a ţinut la cutuma potrivit căreia cel mai în vârstă avocat vorbeşte ultimul şi care i s-a substituit deputatului PSD, pe alocuri, până şi în discurs. „Ajungem la o judecată mecanicistă. Se presupune că am luat bani de la Partida Romilor. Am luat în calitate de muzician şi preşedinte de onoare. A ştiut el că banii proveneau dintr- un anumit contract? (...) (Voicu – n.r.) e ca în «Greierele şi Furnica»: a cântat toată vara şi declaraţia de avere este goală. Are venituri din muncă intelectuală. Eu, Mădălin Voicu, ar trebui să muncesc trei ani pentru a plăti cauţiunea de 500.000 de lei!”, a exclamat Bolcaş.

Cine tace, consimte

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate