Editura Evenimentul si Capital

Constantin Niţă este URMĂRIT PENAL. Fostul vicepreşedinte al PSD este ACUZAT de TRAFIC de INFLUENŢĂ. Deputatul ar fi primit 30.000 de euro într-un RESTAURANT LIBANEZ | UPDATE

Constantin Nita a fost audiat din nou la DNA
Autor: | | 8 Comentarii | 2273 Vizualizari

Momente delicate pentru Constantin Niţă. Fostul ministru al Energiei a fost pus sub urmărire penală după ce a fost audiat, luni, de procurorii DNA. Fostul ministru al energiei este acuzat că ar fi primit 30.000 de euro mită de la un om de afaceri. Acesta va fi cercetat sub control judiciar pe cauţiune.

UPDATE Procurorii DNA au dispus începerea urmăririr penale împotriva lui Constantin Niţă. Deputatul este acuzat că ar fi primit mită 30.000 de euro de la un om de afaceri. "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 25 aprilie 2016 față de inculpatul NIȚĂ CONSTANTIN, deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Inculpatul Niță Constantin trebuie să depună o cauțiune în valoare de 150.000 lei, urmând a comunica procurorului în termen de 6 (șase) zile lucrătoare de la data prezentei ordonanțe dacă este de acord să depună valoarea stabilită, aceasta urmând a fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției la o unitate bancară.

Potrivit ordonanței de luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, Niță Constantin, deputat în Parlamentul României și, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denunțător) un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu. Comisionul a fost pretins de Niță Constantin în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului de municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri. Potrivit înțelegerii, urma ca suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) să îi fie remisă lui Niță Constantin în două forme: parțial cash și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul lui NIȚĂ CONSTANTIN. În consecință, la data de 21.07.2013, Niță Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București. De asemenea, la solicitarea lui Niță Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia care a propus încheierea unui contract de consultanță cu o anumită firmă, la prețul de 5.000 euro + TVA/lună, care a și fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanții omului de afaceri au remis firmei indicate de Niță Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranșe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014. Suma solicitată nu a fost, așadar, achitată integral, ci două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei. Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției sau instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Secția 1 Poliție Brașov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; c1) să nu ia legătura direct sau indirect, în nici un mod, cu anumite persoane menționate în ordonanță d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; e) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență; f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate