Editura Evenimentul si Capital

Constanţa. Exerciţiu de salvare, pe mare, a refugiaţilor din zone de conflict | GALERIE FOTO

FOTO: Feri Predescu
Autor: | | 0 Comentarii | 152 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Portul militar Constanţa a fost scena unui amplu exerciţiu de evacuare a zeci de civili fugiţi cu o navă din zone de război şi salvaţi de autorităţile române. Aplicaţia face parte din Exercitiul "Trident Poseidon 2015” şi cuprinde colaborarea interdepartamentală, în situaţii de răspuns la criză, dintre Forţele Navale, Forţele Terestre, ISU Dobrogea, Garda de Coastă, Grupul Servicii Petroliere şi Direcţia Sanitară.

Nava pe care se aflau cei 40 de refugiaţi a fost escortată de către Garda de Coastă şi adusă în portul militar Constanţa. Aici, au fost preluaţi de echipajele ISU Dobrogea. “Am participat  prin organizarea ariei de primire a victimelor cu un efectiv de 50 de oameni şi opt autospeciale. Am avut ca sarcină trierea şi evacuarea personalului cu diverse afecţiuni. Se efectuează  un triaj primar unde persoanele sunt evaluate, după care merg în punctul de triaj epidemiologic. În funcţie de afecţiuni sunt dirijate către posturile medicale avansate. Acolo are loc încă o triere, de cod roşu sau de cod portocaliu. Sunt preluaţi de către ambulanţe şi duşi la unităţile medicale din Constanţa” a explicat şeful ISU Dobrogea,colonel Gheorghe Constantin.

Evacuare şi evaluare a „transfugilor” s-a realizat conform procedurilor. Şeful ISU Dobrogea, colonel Gheorghe Constantin, spune că în luna februarie s-a confruntat cu o situaţie reală. Peste 80 de migranţi, sirieni, pakistanezi şi irakieni abandonaţi pe un pescador în largul Mării Negre, au fost salvaţi de Garda de Coastă şi aduşi în portul Constanţa. „ Au fost transportaţi în  dana de pasageri din portul Constanţa unde s-au amenajat  corturi şi s-a efectuat o asemenea triere. Operaţiunea a durat, atunci,  şapte ore, de la 12,00 noaptea la 7,00 dimineaţa. Au fost 86 de refugiaţi”.

Exerciţiul de salvare "noncombatanţi", de astăzi, a fost organizat de Forţele Navale Române. Protecţia zonei a fost asigurată de Poliţia Militară. De la Flotă au fost 50 de oameni şi prin flux au fost trecuţi 40 de "refugiaţi" care au fost simulaţi de către elevii de la Şcoala de Maiştri a Forţelor Navale. Primii triaţi în asemenea situaţii sunt oamenii grav bolnavi, gravide sau care persoane trebuie duse în carantină. Cel mai important în acest exerciţiu a fost cooperarea interagenţii în situaţii de criză” a declarat şi comandor Adrian Filip,de la Comandamentul Flotei, responsabil cu organizarea aplicaţiei.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate