Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de ultimele decizii ale Guvernului

Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de ultimele decizii ale Guvernului

Mediul de afaceri are nevoie de încredere, transparenţă şi predictibilitate, iar lupta împotriva corupţiei şi reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale, se arată într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

“Consiliul Investitorilor Străini îşi alătură vocea comunităţii de afaceri din România şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal. FIC a susţinut mereu predictibilitatea şi transparenţa procesului legislativ şi a apreciat rezultatele luptei anticorupţie. Aplicarea principiilor statului de drept şi ale economiei de piaţă, precum şi respectarea legilor sunt ingrediente esenţiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populaţiei”, spun reprezentanţii FIC. 

Aceştia apreciază că încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar şi de asemenea un interval de timp foarte mare.

Consiliul Investitorilor Străini numără în prezent 130 de companii membre, ale căror investiţii cumulate reprezintă în jur de 40 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii FIC spun că obiectivul său principal a fost şi rămâne promovarea creşterii economice sustenabile, care să aibă la bază un climat din ce în ce mai bun pentru investiţii în România. În cei 19 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre au susţinut întotdeauna ideea că drumul către dezvoltare economică nu poate fi parcurs decât prin dialog între comunitatea de afaceri şi autorităţi.

Cabinetul Grindeanu a aprobat marţi seară o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală. Tot în şedinţa de marţi Guvernul a adoptat şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.