Editura Evenimentul si Capital

Consiliul Europei denunță condițiile de viață "inumane" ale migranţilor din cauza divergențelor în UE

Refugiaţii au condiții de viață "inumane și degradante"
Autor: | | 3 Comentarii | 225 Vizualizari

Migranții care vin în număr mare în Europa sunt supuși unor condiții de viață "inumane și degradante" din cauza incapacității statelor europene de a-i repartiza între ele, a avertizat joi comisarul pentru drepturile omului în Consiliul Europei Nils Muiznieks.

Eșecul sistemului actual conduce la o situație dramatică pentru miile de persoane ce așteaptă, în special în Grecia și Italia, posibilitatea de a-și continua drumul spre alte țări ale Europei, a estimat Muiznieks în timpul unei discuții cu jurnaliști la Strasbourg, notează AFP.

"Sistemul Dublin nu mai funcționează, conduce la încălcări ale drepturilor omului în unele țări extrem de expuse la presiunea migratorie. De aceea trebuie reformat acest sistem", a susținut el, citând cazuri de persoane "care nu primesc ajutor medical, de copii flămânzi" sau de solicitanți de azil "lipsiți de asistența juridică la care au dreptul", informează Agerpres.

Muiznieks s-a declarat de asemenea îngrijorat de "stereotipurile și prejudecățile" transmise, după cum consideră el, în toate țările din Europa de "un număr mare de politicieni iresponsabili".

"De multe ori moderați, liberalii, fără a ține cont de socialiști, renunță la teren pentru extrema-dreaptă", a deplâns responsabilul. Dezbaterea cu privire la acest subiect, în prezent "dezechilibrată", trebuie "să se bazeze pe drepturile omului și să permită altora decât extrema-dreaptă" să se exprime, a spus el.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, care acționează independent, are mai ales misiunea de "a identifica posibilele deficiențe în dreptul și practica în materie de drepturi ale omului" în cele 47 de state membre ale organizației paneuropene.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate