Editura Evenimentul si Capital

Consiliul Elevilor salută dublarea alocației pentru copii

Alocația de stat a copiilor este de 42 de lei pe lună
Autor: | | 0 Comentarii | 124 Vizualizari

Reprezentanții elevilor salută decizia Camerei Deputaților care, contrar raportului comisiei de Muncă, a votat pentru modificarea Ordonanței de Urgență nr. 65/2014 și dublarea alocațiilor pentru copii.

Reprezentanții elevilor consideră că suma de 42 de lei pe lună, adică aproximativ 1,5 lei pe zi, reprezintă o sumă care nu doar că nu acoperă cheltuielile necesare pentru educație și dezvoltare armonioasă, dar nu poate asigura nici minima întreținere a copilului.

România se prezintă ca ultimul stat din Uniunea Europeană la nivelul alocației primite brut, la nivelul alocației raportate la nivelul de trai, la nivelul procentului din Produsul Intern Brut acordat educației.

Până când importanța implicării în educație și transformarea ei în prioritate națională nu este pe deplin înțeleasă, sistemul românesc împreună cu toți actorii, elevi, părinți, profesori, sunt damnați la o plafonare continuă. Iar alocația nu este menită să acopere doar nevoile orientate către educație, ci și asigurarea unei creșteri armonioase, în condiții bune de trai, a tuturor copiilor. Cu toate că decizia luată este extrem de binevenită și opinată, elevii consideră că inițiativa trebuie să aibă continuitate și astfel finanțarea educației copiilor și mărirea graduală a alocațiilor și a implicării bugetare în domeniul tinerilor și capacitării lor să crească.   ,,Motivul principal invocat inițial a fost lipsa fondurilor bugetare suficiente. Finanțarea mai mult decât deficitară, atât a sistemul educațional din România, cât și privind alocația acordată copiilor în prezent reprezintă probleme acute ale societății, care, dacă sunt tergiversate sau ignorate, vor avea vaste implicații în viitor, și nu doar în educație, ci și în economie, calitatea muncii, productivitate, eficiență și multe altele. Sunt încântat să văd astăzi cum investirea în copii, în cei ce vor conduce la un moment dat România, asigurarea unei alocații decente primează alte așa-zise priorități cu alocări de fonduri mult mai ridicate” a declarat Horia Onița, președintele Consiliului Național al Elevilor.   Reprezentanții elevilor au solicitat deputaților încă de la primele demersuri legislative să revină asupra deciziei luate în Ordonanța de Urgență să aibă în vedere faptul că viitorul României ține de copiii ale căror alocații și condiții mai bune le sunt refuzate constant.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate