Editura Evenimentul si Capital

Consecinţe grave ale turbulenţelor politice: leul e în picaj, investitorii fug

Autor: | | 0 Comentarii | 326 Vizualizari

Instabilitatea politică și socială a pus presiune pe oamenii de afaceri, care au decis să își pună în stand-by unele proiecte. Un singur fond de investiţii a decis să își anuleze planuri de 100 milioane de euro

Investitorii au o foarte mare aversiune faţă de risc, așa că reacţiaacestora era de așteptat.

„În lumina ultimelor evenimente, am primit ieri (miercuri-n.r.) câteva telefoane din partea unor fonduri de investiţii internaţionale, care își arătau îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în perioada următoare, pentru că au din ce în ce mai puţină predictibilitate, semnalele nu încurajează investiţiile pe termen lung. Chiar unul dintre fonduri îmi declara că avea un buget alocat de 100 de milioane de euro pentru investiţii, pentru preluări de companii anul acesta în România, dar și-au anulat orice investiţie și au pus în stagnare proiectele actuale”, a declarat Iancu Guda, economist șef în cadrul Coface România, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, este important ca tot ceea ce se întâmplă în această perioadă să se stabilizeze, să nu escaladeze către o criză politică, care dă niște semnale foarte periculoase pe termen lung.

Care sunt priorităţile reale

Guda mai susţine că acţiunile autorităţilor din ultima perioadă riscă să anuleze tot ce s-a obţinut cu multă muncă și efort în ultimii cinci ani. „Toate aceste ordonanţe de urgenţă care vin val după val, zi după zi, nu se adresează provocărilor majore ale mediului de afaceri românesc”, a mai spus reprezentantul Coface. Potrivit acestuia, adevăratele urgenţe ale mediului de afaceri sunt legate de încurajarea antreprenoriatului românesc, finanţarea companiilor românești, din ce în ce mai deficitară, sau disponibilitatea, calitatea și costul resursei umane.

Și Consiliul Investitorilor Străini (CIS) a reacţionat ieri. „Aplicarea principiilor statului de drept și ale economiei de piaţă, precum și respectarea legilor sunt ingrediente esenţiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populaţiei”, spun reprezentanţii CIS. Aceștia apreciază că încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar și de asemenea un interval de timp foarte mare.

Avertismente dure au venit și de la Bruxelles

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

PRĂBUȘIREA lui Donald TRUMP! Au anunțat ACUM

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate