Congresman american: Nu e întâmplător că Snowden a ajuns la Moscova

Congresman american: Nu e întâmplător că Snowden a ajuns la Moscova

Mai mulți congresmeni americani cred că Edward Snowden a fost ajutat de o putere străină în dezvăluirile sale despre operaţiunile de spionaj desfăşurate de SUA, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Cred că trebuie să răspundem la întrebări interesante, ceea ce cu siguranţă ne va face să credem că ruşii au avut, cel puţin parţial, o implicare" în scurgerea de informaţii produsă de Snowden, a afirmat, la postul de televiziune CBS, Mike Rogers, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Acesta a adăugat că toate acțiunile lui Snowden, de la modul în care a pregătit dezvăluirile, la itinerariul ales și chiar modul în care a ajuns rapid la Moscova ridică semne de întrebare.

Potrivit acestuia, cele mai multe informații furnizate de fostul analist nu au "nimic de-a face cu programul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), ci cu capacităţile noastre militare terestre, navale şi aeriene".

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este pentru prima dată când Rogers insinuează că Moscova a fost implicată în planul lui Snowden. Într-un alt interviu, el a afirmat că nu este întâmplător faptul că Snowden a ajuns în final la Moscova, unde este acum sub coordonarea FSB.