Editura Evenimentul si Capital

Conducerea PNL s-a reunit în şedinţă. PNL le cere partidelor să adopte legea votului prin corespondenţă până la 1 noiembrie

Autor: | | 1 Comentarii | 343 Vizualizari

Conducerea PNL a votat o rezoluţie privind adoptarea votului prin corespondenţă, co-preşedintele formaţiunii Alina Gorghiu adăugând că acesta trebuie adoptat cât mai repede pentru a se putea aplica la alegerile parlamentare din 2016. De asemenea, conducerea PNL a votat în unanimitate pentru respingerea Ordonanţei privind salariile demnitarilor.

 "Astăzi, în unanimitate, am votat o rezoluţie prin care solicităm tuturor partidelor politice să îşi exprime public şi prin vot poziţia faţă de necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Legii votului prin coresponenţă, până la data de 1 noiembrie", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN al PNL, de la Gura Humorului, potrivit Mediafax.

Potrivit rezoluţiei adoptate de Biroul Politic Naţional al PNL, "actul normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât România să-l poată aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016".

"Partidul Naţional Liberal îşi afirmă deschiderea faţă de orice contribuţii pentru îmbunătăţirea proiectului de lege depus (de liberali - n.r.) în Parlament, pe care le consideră binevenite. PNL atrage atenţia, însă, asupra faptului că este singurul proiect redactat printr-o reală consultare cu asociaţiile românilor din străinătate şi, de aceea, chiar dacă este perfectibil, conţine prevederi care sunt agreate cu cei care vor beneficia de facilităţile legii", se menţionează în rezoluţie, precizându-se că PNL a depus în Parlament, la începutul lunii martie, un proiect de lege cu privire la votul prin corespondenţă "pregătit împreună cu organizaţiile din Diaspora şi din ţară, dar şi cu experţi din partea Autorităţii Electorale Permanente".

Copreşedintele PNL a mai declarat că procedura privind Codul Fiscal, aflat pentru reexaminare în Parlament, care va începe săptămâna viitoare, va fi accelerată în cadrul Legislativului. Proiectul Codului Fiscal va ajunge la Senat şi, potrivit acordului liderilor politici ai partidelor parlamentare, va fi votat şi în Camera Deputaţilor, "pentru ca undeva la sfârşit de săptămână să poată ajunge la preşedinţie pentru promulagare", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta a ţinut să le transmită celor care au criticat acordul privind Codul Fiscal că, deşi săptămâna aceasta s-a încheiat un acord între liderii partidelor politice privind Codului Fiscal, PNL se situează, în continuare, pe poziţie de competitor atât la nivel parlamentar, cât şi politic şi "va face opoziţie aşa cum trebuie Guvernului PSD".

PNL vrea respingerea ordonanţei privind mărirea salariilor demnitarilor

Gorghiu le-a mai cerut liberalilor să respingă în Parlament ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor, "pentru a putea discuta toată salarizarea în mod unitar".

"Atunci când vom vorbi despre legea salarizării în sistemul bugetar o să va rog să ne oprim şi asupra ordonanţei bugetarilor, pentru că vreau şi astăzi să vă propun să dăm un vot formal împotriva promovării aceastei ordonanţe, pentru a putea discuta toată salarizarea în mod unitar, corelat cu restul salariilor la momentul în care vom discuta despre salarizarea în sisteml bugetar", a spus Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că BPN va discuta despre poziția PNL față de principalele teme politice, prioritățile legislative, stadiul depunerii candidaturilor și prezentarea regulamentelor privind candidații la locale, urmând să se voteze atribuțiile vicepreședinților regionali.

„Aceasta este o reuniune importantă a PNL, pentru că intrăm în ultima sesiune a anului 2015 înainte de anul electoral 2016. O să discutăm despre priorități legislative, pentru că am adoptat demult programul de guvernare, dar o să discutăm și despre stadiul pregătirii noastre, avem mult de lucru pentru a ne prezenta așa cum se cuvine în prima bătălie electorală — localele—, care știți cât este de importantă pentru îndeplinirea pozițiilor înaintea marii bătălii pentru generalele din 2016", a spus acesta.

„Vicepreședinții regionali vor urmări respectarea la sânge, și aș vrea să le intre tuturor în cap, a deciziilor Consiliului Național de la Pitești, pentru că deciziile de acolo nu sunt facultative nici pentru mine, nici pentru colega mea, nici pentru dumneavoastră”, a afirmat Blaga.

Citeşte AICI rezoluţia adoptată de PNL
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate