Editura Evenimentul si Capital

Conducerea Grădiniței 222 calcă în picioare regulamentele

Autor: | | 0 Comentarii | 1071 Vizualizari

Relatam în ziarul de ieri despre un abuz la Grădinița de stat nr. 222 din Capitală, unde directoarea decisese efectuarea unei excursii, cei care o refuzaseră urmând să stea acasă, iar locația închisă în ziua de 3 mai. Cu toate că Inspectoratul Școlar General al Capitalei a intervenit prompt, informând-o pe Sofi a Romanescu că trebuie să asigure personalul, astfel încât micuții rămași să-și poată desfășura activitatea normal, conducerea a creat o adevărată brambureală

Inspectorul Marian Banu ne-a declarat cât se poate de clar marți că grădinița nu se va închide. „Am luat legătura cu doamna directoare și i-am spus să asigure prezența cadrelor didactice pentru copiii care nu vor sa meargă în excursie și supravegherea lor”, ne asigura oficialul.

„Să ne plimbăm copiii de la o grădiniță la alta!”

Deși avusese timp berechet să posteze un afiș prin care să informeze lumea că unitatea respectivă va funcționa în regim normal în 3 mai, grădinița fiind cu program prelungit, directoarea Sofia Romanescu s-a făcut luntre și punte să găsească soluții alternative. Care mai de care mai aberante, comunicate părinților în seara precedentă, pe Whatsapp. Primul mesaj suna așa: „În cadrul proiectului tematic: Curioși, sportivi și sănătoși, mâine se va desfășura excursia la stâna Cosești Argeș (…) Gradinița va funcționa cu program normal în sediul din Strada Elena Pleșoianu nr 4”. Ținând cont că era vorba de copiii de la programul prelungit din unitatea de pe str Arad, soluția cu mutatul la cealaltă grădiniță, cu orar scurt, nu a fost agreată pentru că părinții nu puteau veni la ora 12 să-și ia copiii. „Ideea a fost mai degrabă o bătaie de joc menită să acopere incompetența și reaua-voință a conducerii”, ni s-a plâns un grup de părinți.

Părinții și-au ținut micuții acasă

În jurul orei 19, a sosit un al doilea mesaj: „Încerc să aduc o educatoare cu tot cu copiii din Pleșoianu în sediul din Arad, pentru a soluționa nemulțumirile persoanei care a reclamat azi la presă... Dar, am nevoie să confirme părinții de acolo. Vă informez când am răspunsul final.”

Cum acesta nu a mai venit, părinții și-au ținut copiii acasă. Menționăm că era vorba despre 20 de copii de la grupa mică, în jurul vârstei de 3 ani care, cu siguranță, nu puteau să fie trambalați de colo-colo

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate