Conducerea FMI analizează azi primele două evaluări ale acordului cu România

Conducerea FMI analizează azi primele două evaluări ale acordului cu România

Conducerea executivă a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va analiza astăzi primele două evaluări ale acordului stand-by cu România.

Evaluările au fost realizate la Bucureşti în luna ianuarie a acestui an de către misiunea FMI condusă de Andrea Schaechter. Astăzi, concluziile evaluatorilor vor fi analizate de board-ul FMI, potrivit calendarului publicat pe pagina de Internet a instituţiei financiare internaţionale.

Potrivit oficialului FMI, autoritățile de la București și-au îndeplinit țintele asumate, mai puțin cea referitoare la reducerea arieratelor acumulate de companiile de stat pentru ultimul trimestru al anului trecut.

"Reducerea arieratelor asumată pentru finalul lunii septembrie - finalul lunii decembrie, de un miliard (de euro - n. r.), nu a fost realizată. Sperăm ca Guvernul să revină şi să recupereze. Trebuie luate măsuri de restructurare în aceste companii. Avem ţinte trimestriale, iar ţinta pentru următoarea perioadă este mai puţin de un miliard", a declarat Andrea Schaechter, la finalul misiunii de la București.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește rezultatele pozitive, oficialul a subliniat faptul că autoritățile de la București au implementat calendarul de liberalizare a prețurilor la energie și că au listat pe bursă o serie de companii de stat.