Editura Evenimentul si Capital

Condamnarea lui Dan Voiculescu. Antena 3 a fost acolo, dar fără noroc

14-08/capel3-nd-465x390
Autor: | | 14 Comentarii | 2070 Vizualizari

Sprijinit de septuagenari, ultimul mare mogul din România nu a fost prezent în sală la citirea sentinței. Cu averea sub sechestru și cu imobilele confiscate, Voiculescu a primit năprasnica veste că urmează să-și petreacă următorii zece ani în penitenciar.

Douăzeci de minute după ora 14, judecătorii au intrat în sală. Flancată de  colegul Mihai Alexandru Mihalcea, judecătoarea Camelia Bogdan a început să citească sentințele înșirate pe nu mai puțin de 25 de pagini. Susținătorii fostului mogul nu erau familiarizați cu termenii juridici, așa că nu au înțeles mare lucru din lecturarea sentinței. Schimbarea încadrării juridice a fost respinsă prima dată.

10 cu executare

Imediat, a  fost rostită fraza care a uimit audiența: „Condamnă pe inculpatul Dan Voiculescu la 10 ani închisoare”. În acel moment, zeci de SMS -uri au „zburat” către redacții și  ele urmau să se transforme în știrea zilei. Cel mai puternic mogul media urma să petreacă un deceniu în spatele gratiilor. Rând pe rând, au fost citite celelalte pedepse. Opt, șase, șapte sau cinci ani de închisoare cu executare. Spre final, au fost citite pedepsele cu suspendare.

Lungile ore de așteptare i-au lăsat fără vlagă pe susținătorii lui Dan Voiculescu FOTOGRAFII: NICU DÎRDÎIAC

Confiscarea extinsă

Adevărata „bombă” urma să vină în al doilea capitol al sentinței, respectiv cel privitor la sechestre și confiscări. În cazul lui Voiculescu s-a aplicat confiscarea extinsă, ceea ce înseamnă că toată averea celor implicați este confiscată dacă se consideră că a fost construită pe fapte ilegale.

Au căzut „victime” inclusiv fiicele lui Voiculescu care au rămas fără acțiunile de la GRIVCO, valoarea lor fiind stabilită la câteva milioane de euro. Terenul cumpărat de Voiculescu de la ICA și tot ce s-a construit pe el a fost confiscat și dat statului. Sala de judecată a rămas cu gura căscată când s-a dat citire la acest lucru nemaintâlnit până acum la judecătorii din țară.

Aproape zece jandarmi au asigurat buna desfășurare a procesului

Câțiva jurnaliști au mulțumit timid când judecătoarea a terminat de citit sentința. Sala s-a golit în câteva minute, susținătorii pensionari fiind  total nedumeriți. Câteva televiziuni au încercat să scoată câteva vorbe de la ei și le-au cerut părerea despre ceea ce s-a întâmplat în sală.  Au recunoscut că n-au înțeles, dar sunt convinși că va fi bine și că nu s-a întâmplat ceva grav. Pe scările Curții de Apel, înspre metrou, se vorbea mult la telefon. „I-au dat zece ani lui Voiculescu...”, era fraza strigată sau șoptită tot mai des.

Ultima diversiune a lui Dan Voiculescu

După aflarea veștii că mogulul a fost condamnat la zece ani de închisoare,  oamenii lui Dan Voiculescu au realizat o veritabilă diversiune pentru a-și feri patronul de a mai da ochii cu presa.

Mașina sa, un Range Rover negru, cu geamuri fumurii, între timp adusă chiar în fața intrării principale în sediul Grivco, a plecat repede, doar cu șoferul, până în spatele clădirii. Era ora 14.25. Până să ajungă ziariștii acolo, a ocolit clădirea și a ieșit însoțită de o altă mașină de escortă după care, în trombă, a plecat spre domiciliul lui Dan Voiculescu din Corbeanca.

Acolo sosiseră deja cele două fete ale sale, care au plecat și ele după numai zece minute. A urmat o veritabilă urmărire a celor două mașini care au sfidat aproape toate regulile de circulație.

Doar traficul aglomerat, de început de weekend, i-a făcut pe ziariști să țină aproape. Pe străzile din Corbeanca, aproape că s-a desfășurat un autentic raliu urban. Într-un final, cele două mașini ale lui Dan Voiculescu, având în spate o alta de la Antena 3, care șicana orice altă mașină care încerca să se apropie de „convoi”, a oprit la McDonald’s-ul de pe DN1, de la intrarea în localitate.

Din mașină au coborât, calmi, șoferul și un alt bărbat. Fără să scoată un cuvânt, au intrat înăuntru la un burger și o cola. Între timp, Dan Voiculescu, însoțit de avocații Gheorghiță Mateuț și Maria Văsâi, se predase deja sediul IPJ Ilfov unde a fentat, de asemenea, presa, intrând printr-o intrare secundară. Nici Mircea Badea nu știa, pare-se, acest lucru, din moment ce a filmat, împreună cu o echipă de reporteri de la Antena 3, un sincron, la intrarea principală. Diversiunea fusese îndeplinită. Dan Voiculescu nu trebuia văzut în cătușe. La ora 18.46, a fost scos încătușat din sediul IPJ  și dus la Penitenciarul Rahova.

Mașina lui Dan Voiculescu i-a indus în eroare pe reporterii care au urmărit-o nebunește FOTO: RĂZVAN PETRESCU
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate