Editura Evenimentul si Capital

EVZ a pătruns în partea DIFERITĂ a muzicii românești. Lansarea noului single COMA, un SPECTACOL de nota ZECE | GALERIE FOTO

16-04/dsc-7147-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1820 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Pe lângă artiștii cunoscuți publicului larg, în România s-a dezvoltat fenomenul de cultură Underground, cu spectatori mult mai puțini și foarte dedicați. Miercurea trecută, formația Coma a susținut, împreună cu Space Needle și Aeon Blank, un concert spectaculos în Club Control, sold-out, pentru a marca lansarea celui mai nou single și videoclip – ”Cel mai frumos loc de pe pământ”. Reporterul Evenimentul Zilei a asistat la spectacol și vă prezintă detalii despre zona mai puțin cunoscută a muzicii românești.

Trupa care a deschis evenimentul a fost Aeon Blank, o grupare bucureșteană de Alternative Rock, din care fac parte Emil Luca, Mircea Becherescu, Adrian Popescu, Radu Artin & Zory David. Formația a reușit să încălzească publicul, care se mărea din minut în minut, stârnind aplauze și urale.

Space Needle, formată din Alex Purje, Călina Maria Curticăpean, Nicolae Aramă și Ati de Chile, a fost următoarea trupă care a urcat în fața publicului și a încântat cu un grunge nemaiauzit. Melodii precum ”What do you mean” și ”Mexico” au făcut oamenii prezenți în micuța sală să sară, să aplaude și să țipe. Chiar la sfârșitul concertului, Călina Maria Curticăpean (bass) se arăta încântată de spectacol, spunând, cu zâmbetul pe buze, că publicul a fost pe măsura așteptărilor sale.

La Space Needle se putea remarca entuziasmul solistului, care după fiecare melodie comunica cu publicul și-l făcea să empatizeze.

Imediat după sfârșitul concertului Space Needle, oamenii au devenit mai nerăbdatori. Știau că pe urmează formația Coma ”de la București”, așa cum îi place lui Dan Costea (unul dintre cei doi soliști ai trupei) să prezinte gruparea care cuprinde 6 oameni.

Coma este o formație destul de cunoscută pentru publicul Alternative din Româna. Fiind formată din 6 oameni (Cătălin Chelemen, Dan Costea, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu – Dj Hefe, Sorin Petrescu și Matei Tibacu), trupa activează de 16 ani și a avut o evoluție constantă odată cu trecerea timpului, reușind să concerteze la mai multe festivaluri și în deschiderea show-ului Korn, din vara trecută.

Revenind la concertul din Club Control. Luminile s-au stins, iar pe scenă a urcat Dan Costea, care a anunțat proiectarea videoclpului, primind în schimb aplauze. Imediat după a început petrecerea.

Coboară-mă în rai, Cel mai frumos loc de pe pământ, Chip, Document, Un semn, Culori, Vezi, În mine în șoaptă, Hectic, Stai, din nou Cel mai frumos loc de pe pământ, Nu vreau fetițo casă și Cântă-mi povestea – acesta a fost playlistul trupei.

Tinerii din fața scenei au cântat fiecare vers din fiecare piesă și au sărit pe fiecare acord mai agresiv sau mai săltăreț.

De la prima piesă – Coboară-mă-n rai – s-a putut simți o energie care a crescut constant până la cel mai spectaculos moment al serii: piesa Stai. După cum se obișnuiește la fiecare concert Coma, înspre finalul melodiei solistul îndeamnă oamenii din public să se așeze pe vine și să sară odată cu el. Publicul s-a conformat, ceea ce a dus la o explozie de energie.

De altfel, pentru a oferi o imagine asupra impactului pe care trupa Coma la avut asupra publicului din fața sa, o tânără a început să plângă în fața scenei când a auzit acordurile de la ”Un Semn”.

La finalul concertului au rămas pe scenă doar Cătălin Chelemen și Sorin Petrescu. Ei au cântat împreună cu publicul una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei: ”Cântă-mi povestea”.

Per total a fost un eveniment de nota 10, găzduit într-un loc nemaipomenit. Control Club este un local cunoscut în mod special pentru lounge-ul nonconformist și pentru sala de concerte. Cea din urmă este întunecată, cu reflectoare care oferă culori bine combinate, dar și pentru atmosfera unică din interiorul său, aceasta fiind de dimensiuni reduse. După renovarea recentă, designul încăperii de spectacole a fost schimbat, fiind create compartimente semi deschise unde oamenii pot sta pe canapele, dar și un etaj special dedicat pentru cei care vor să bea o bere sau un cocktail în tihnă.

Sfârșitul spectacolului a lăsat oamenii cu zâmbete pe buze, făcându-i să spună ”mai vreau!”. Noi așteptăm următorul concert, la care cu siguranță vom fi prezenți. 
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate