Henkel investeşte în educaţie pentru a construi un viitor mai bun

Henkel investeşte în educaţie pentru a construi un viitor mai bun

Henkel România anunță demararea proiectului „Creșterea calificării lucrătorilor de finisări în construcții prin participarea la cursuri de calificare în domeniile lucrător finisor pentru construcții și mozaicar-faianțar” ID POSDRU/164 /2.3 /S/138898, destinat muncitorilor din construcţii, având ca principal obiectiv ridicarea nivelului de pregătire profesională.

Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 18 luni la nivel naţional şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Alături de cei doi parteneri, Fundația Româno - Germană CPPP Timișoara și Fundația Româno Germană Sibiu, Henkel România derulează acest program educaţional în completarea acţiunilor de promovare a inovaţiei, tehnologiei, educaţiei şi consultanţei, piloni care vor contribui în timp la alinierea României la standarde europene. Îmbogăţind nivelul de cunoştinţe al profesioniştilor aşadar şi calitatea lucrărilor, Henkel devine un deschizător de drumuri, readucând formarea profesională la nivelul meritat.

Beneficiile acestui program naţional sunt cu atât mai mari cu cât participanţii la proiect vor avea şanse sporite pentru locuri de muncă mai sigure, ca urmare a creşterii nivelului de productivitate individuală şi a nivelului de competenţă profesională. Mai mult decât atât, posibilitatea găsirii facile a unui loc de muncă, dezvoltarea de parteneriate durabile, cunoaşterea celor mai noi materiale şi tehnologii de lucru, reprezintă premisele unui proiect educaţional eficient.

Activităţile propuse şi asumate de Henkel în decursul celor 18 luni sunt: managementul proiectului, informarea și publicitatea proiectului, diseminarea rezultatelor, selectarea grupului țintă, autorizarea programelor de formare, pregătirea profesională pentru angajații din domeniul construcțiilor, evaluarea rezultatelor programelor de formare, urmărirea premianților de la fiecare curs în vederea evaluării posibilității de a deveni instructori de practică şi realizarea unui portal web cu acces securizat și e-learning.

Viitorii participanţi vor putea alege între 2 cursuri de formare profesională puse la dispoziţie, cel pentru lucrători finisori pentru construcții şi cel pentru mozaicari-faianţari.

Din cei 740 de muncitori participanți, cel puţin 592 de muncitori vor fi certificați, în cadrul celor 37 de programe de calificare ce se vor derula, 34 pentru ocupația ”Lucrător finisor pentru construcții” şi 3 pentru ocupația ”Mozaicar-faianţar”. Toţi aceşti indicatori asumaţi reprezintă dovada faptului că Henkel România împreună cu partenerii săi acordă o importanţă deosebită educaţiei, pentru un viitor mai bun.

Henkel România pe scurt

Înfiinţată în 1994 ca filială a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel România deţine în acest moment în România trei unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în Pantelimon, la Câmpia Turzii (jud. Cluj) şi în oraşul Roznov (jud. Neamţ). Valoarea totală a investiţiilor Henkel în capacităţi de producţie locale depăşeşte suma de 45 milioane Euro. O parte dintre aceste investiții au fost realizate și cu finanţare europeană în cadrul programelor de dezvoltare regională, având ca scop relansarea economicăși socială a regiunilor unde s-au realizat, pe baza principiilor de dezvoltare durabilă, precum generarea de noi locuri de muncă, eficiența energetică a investițiilor, etc.

Prin aceste acţiuni integrate, Henkel România dorește să contribuie la efortul pe care România îl face în vederea alinierii la cerințele și standardele internaționale, încercând astfel să reprezinte un exemplu de bună practică în mediul de afaceri.

Pentru mai multe detalii despre companie accesaţi: www.henkel.ro

Informații detaliate privind obiectivele și derularea proiectului pot fi solicitate la adresele de e-mail: ceresit.ro@ro.henkel.com si gabriel.mocanu@ro.henkel.com

Contact:

Gabriel George MOCANU

Director de proiect

E-mail: gabriel.mocanu@ro.henkel.com

Telefon: 0735735446

Tag-uri:

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro