Editura Evenimentul si Capital

Computer tomograf de 1,9 milioane de lei, la Institutul de Psihiatrie Socola Iași

Autor: | | 1 Comentarii | 578 Vizualizari

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea Institutului de Psihiatrie Socola Iași privind alocarea de fonduri în vederea achiziționării acestui dispozitiv extrem de important, care va aduce economii la bugetul instituției medicale, în valoare de 600.000 de lei anual.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, Dr. Gabriel Oprișanu, a declarat că investiția este necesară, deoarece foarte mulți pacienți ai unității medicale necesită investigații la computerul tomograf pentru stabilirea unui diagnostic precis. Pentru că investigația este foarte costisitoare, până acum aceasta se realiza cu precauție din cauza fondurilor limitate.
 
”Din acest motiv s-a efectuat o analiza financiară din care reiese că este mai rentabil dacă Institutul ar dispune de un computer tomograf, decât, dacă această investigație ar fi efectuată și decontată în mediul privat. Achiziționarea acestui dispozitiv va aduce economii la bugetul Institutului în valoare de 600.000 de lei pe an”, a mai explicat managerul Gabriel Oprișanu. În următoarea perioadă, reprezentanții Institutului urmează să demareze procedurile de licitație, aparatul urmând să fie amplasat spațiul unde funcționează Radiologia.
 
„Și în acest an vom continua seria investițiilor necesare pentru creșterea calității actului medical și mulțumim Ministerului Sănătății pentru întreg sprijinul acordat. Achiziționarea unui Computer Tomograf este o investiție necesară atât pentru bolnavi cât și pentru domeniul de cercetare a Institutului Socola. Din punct de vedere a spațiului îndeplinim condițiile, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat primele evaluări în acest sens. Cu siguranță în acest an, bolnavii Institutului vor putea efectua aceste investigații în unitatea medicală”, a mai declarat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate