Editura Evenimentul si Capital

Competiția Națională de Biliard în Scaun Rulant a ajuns la ediția a 3-a. Campionul mondial vine la București

Autor: | | 0 Comentarii | 195 Vizualizari

Asociația Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni organizează și în acest an Competiția Națională de Biliard în Scaun Rulant, ajunsă deja la cea de a treia ediție a devenit o manifestare cu tradiție mult așteptată de persoanele care se deplasează în scaun rulant și nu numai.

Evenimentul cu un mare impact social și mediatic se va desfășura în data de 8 aprilie la clubul IDM situat in Splaiul Independenței 319, cu începere de la ora 10.00. Concursul la categoria Bila 9 se va juca în piramidă dublă, fiecare jucător având două şanse (două meciuri) pentru a se califica în primii 8 sau 16 jucători (în funcţie de numărul de participanţi) de unde orice meci va fi eliminatoriu până la încheierea concursului. Regulamentul complet este disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului. La finalul concursului, toți concurenții vor participa la tombola dotată cu numeroase premii.

O altă premieră și realizare a organizatorilor este participarea ca invitat de onoare a multiplului campion mondial Henrik Larsson. Născut in 1971, este de aproape 25 de ani cea mai proeminenta figura a biliardului in scaun rulant. De 6 ori Campion Mondial, pozitie pe care o deține și în prezent și de 12 ori Campion European este considerat un jucator de nivel înalt în competițiile 9-Balls.  

Participând în mod curent la competitii precum Eurotours, Kremlin Cup si Pool World Series, Henrik a caștigat cu ușurință în fața jucătorilor fără dizabilități în ciuda situației sale care putea fi considerată dezavantajoasă fiind în scaun rulant. Acest fapt demonstează încă o dată că acest sport are foarte multe de dovedit fiind bazat pe gândire și determinare. “Dacă la prima ediție, în 2015, competiția a avut 16 participanți numărul acestora a crescut semnificativ, astfel în 2016 au concurat 42 persoane cu nevoi speciale, iar donațiile au crescut la rândul lor exponențial. Este un semn clar pentru noi că acest proiect de suflet, unic în România, își împlinește misiunea, aceea de a răspunde chiar și parțial la problemele cu care se confruntă, în România, persoanele care aparțin unor categorii vulnerabile. Susținem și promovăm drepturile persoanelor cu dizabilităţi și sprijinim, prin proiectele noastre, integrarea lor în societate, în mediul educațional și în câmpul muncii“ , a declarat Irina Văcărean, Președinte al Asociației Mereu Împreună pentru Oameni. “Am participat și am dat o mână de ajutor încă de la prima ediție a Competiției de Biliard. Îmi amintesc că a fost un tur de forță pentru reprezentanții Asociației Sportive Mereu Împreună pentru Oameni și pentru noi, partenerii. Astăzi competiția are renume și referințele sunt numai la superlativ. Am convingerea că asceniunea evenimentului va contribui la obținerea cadrului fizic și legislativ pentru a sprijini sportivii cu handicap să facă performanță”, a declarat Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România.  

Competiția se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului – Direcția de Tineret și Sport a Municipiului București; Consiliul Național al Dizabilității din România și Clubul IDM București. Partener media: Evenimentul Zilei.

Sponsori: Fox Com, Nova Tech Med, SafeMed

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Alte sporturi

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate