Editura Evenimentul si Capital

SCANDAL la PRIMA întrunire a Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009. Ședintele vor fi secrete

Autor: | | 0 Comentarii | 452 Vizualizari

Prima şedinţă a Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a început cu un scandal între putere şi opoziţie pe tema prezenţei supleanţilor la lucrări. USR a venit și cu titularii și supleanții la lucrări. PSD şi ALDE s-au împotrivit ideii. Liberalii, USR şi PMP au solicitat ca şedinţele să fie deschise şi pentru înlocuitori, având în vedere complexitatea cazului discutat. Conducerea Comisiei a decis şi ca toate şedinţele să fie secrete, fără accesul presei.

UPDATE

Parte din membri titulari ai Comisiei nu au fost prezenți în prima ședință care a început la ora 12.00, ei fiind înlocuiţi de supleanţi, potrivit news.ro. UDMR nu a participat cu niciun membru la prima şedinţă. În schimb, USR a venit atât cu membrii titulari ai comisiei, cât şi cu supleanţii, care au fost rugaţi de preşedintele Comisiei, Mihai Fifor (PSD), să părăsească sala.

Decizia a stârnit un val de reacţii din partea opoziţiei, care a cerut ca şi supleanţii să fie de faţă, cel puţin la prima şedinţă, când se discută probleme organizatorice, astfel încât şi ei să fie la curent cu discuţiile.

Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 se întrunește, miercuri în prima ședință de la înființare. La ora 12.00 membri acesteia vor stabili lucruri care țin de organizarea comisiei.

Deputatul Robert Turcescu (PMP) a afirmat că şi natura "episodică" a acestei Comisii impune prezenţa tuturor membrilor, inclusiv a supleanţilor, dar fără drept de vot, astfel încât ei să poată urmări evenimentele, fără să piardă informaţii.

"Fiind vorba de o comisie de anchetă, având în vedere că faptele se vor derula episodic, cred că este potrivit ca membrii supleanţi să fie prezenţi pentru a şti de la o şedinţă la alta, în condiţiile în care titularul lipseşte, despre ce s-a discutat în şedinţele precedente", a spus Turcescu.

Adrian Ţuţuianu (PSD) şi Eugen Nicolicea (PSD) au invocat însă articole din Hotărârea de înfiinţare a Comisiei, care prevăd că supleanţii participă cu drept de vot doar în cazul în care membrii titulari lipsesc, opoziţia afirmând că aceste articole nu interzic însă prezenţa ca observatori.

"Cred că ar fi bine să veniţi cu înlocuitorii dumneavoastră şi la şedinţele de plen, având în vedere că fiecare listă de deputat are şi supleanţi. Dacă supleanţii trebuie să fie aici, să o extindem la plen, după ce va aproba plenul ca lângă domnul Goţiu să mai doarmă încă doi, trei, atunci o să aprobăm şi noi aici prezenţa", a afirmat, sarcastic, Nicolicea.

Aceste dispute au durat aproximativ 40 de minute, moment în care presa a fost rugată să părăsească sala, pentru ca discuţiile să poată continua.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate