Editura Evenimentul si Capital

Comisia Juridică a dat AVIZ pozitiv pentru REŢINEREA şi ARESTAREA deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Votul va avea loc miercuri. Stenograme INCENDIARE din dosar: procurorii sunt AMENINŢAŢI cu MOARTEA | UPDATE

Madalin Voicu
Autor: | | 24 Comentarii | 3980 Vizualizari

Şedinţă rapidă la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor: deputaţii jurişti au avizat pozitiv cererile cu privire la reţinerea şi arestarea preventivă a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Voicu nu a dorit să facă declaraţii, iar Păun nu s-a prezentat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Votul în plen va avea loc miercuri. Totodată, a fost publicată o conversaţie între Păun şi Voicu, după ce primul a aflat că este anchetat.

UPDATE 15:28: Potrivit Agerpres, cei doi ar fi avut următoarele conversaţii: 

"(...) Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva? Păun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseşte cuvinte obscene). Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da' să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei. (...) Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii '60, Mădă, cum eşti acum. Când ţi-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăştia sunt pe noi. Voicu: Bine, bă, şi ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinaţii, n-am şmecherii. Păun: Păi, pe tine nu, dar pe mine mă face! Voicu: N-am nici cont în bancă, n-am carnet de conducere".

...

"Voicu: Da, cumetre. Păun: Dar nu poţi să-l suni (...) la Finanţe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă? Voicu: Băi, ba pot să-l sun (...) să te programeze. Păun: Îhâm... Şedinţa de Guvern e mâine, nu? (...) Voicu: Da. Şi e şi plen mâine. Dar îl sun de astăzi ca să te programeze pentru când poate şi te anunţ, da? Păun: Îhâm... 5 minute... Voicu: Da, mă, înţeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat şi-ţi spun". În cursul aceleiaşi zile, Mădălin Voicu l-a sunat din nou pe Nicolae Păun şi i-a transmis că este aşteptat la Ministerul Finanţelor: "Voicu: Ce telefon ai, (...) pe el! Păun: Da, da, da, te aud. Voicu: Deci du-te acuma, că te aşteaptă. Păun: Mă duc acuma. Voicu: Hai!"

...

"Mă scuzaţi Nicolae Păun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice - este proiect al Guvernului. Cu stimă şi respect. Nicolae Păun", se arăta în mesaj. Nicolae Păun a făcut demersuri pentru anularea contribuţiei de asigurări de sănătate datorate de unele categorii de persoane şi pe lângă conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după cum reiese dintr-o discuţie purtată cu vicepreşedintele instituţiei, Mihai Gogancea-Vătăşoiu. "Păun: Iertaţi-mă, mă puteţi primi şi pe mine mâine sau când credeţi dumneavoastră? Interlocutor: Categoric, da. Sigur da... Mâine, dar cred că nu aceeaşi problemă, vorbim altceva... Păun: Ba da, aceeaşi problemă. Interlocutor: Aceeaşi problemă? Păun: Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înţeles că s-a dat drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul. Interlocutor: Păi, ok, amendament... Când facem corecţia! Sunt colegii la cameră? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile... nevenituri, aia care... Păun: Da, da, da. Păi, aia... aia e discutată deja. Interlocutor: Păi, da, da, nu, dar... Păun: Acuma, n-a băgat-o, e la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi. Interlocutor: Aşa. Şi de ce n-o bagă pe ordinea de zi? Păun: Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi. Interlocutor: OK, vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc şi eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveţi... Sau vreţi înainte de 1 mai să...? Păun: Nu, nu, nu, săptămâna viitoare. Interlocutor: Oricum, mi-aţi dat (...) tema, ştiu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înţeleg că au plecat hârtiile şi vă asaltează, vă reasaltează... Păun: Ne reasaltează, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraţilor, staţi o secundă... Interlocutor: Păi, nu, arătaţi-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Şi dacă se încadrează în aia, aia e. Păun: Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că... Interlocutor: Au o hârtie cu care ulterior apariţiei modificării, o să producem efectele (...)"

...

Nicolae Păun a decis, în toamna anului 2015, că nu mai are nevoie de "serviciile" lui Mădălin Voicu, cerându-i unei colaboratoare să înceteze plăţile către deputatul PSD şi soţia acestuia, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a celor doi parlamentari.

Păun a invocat, în cadrul discuţiei, atât dificultăţile financiare pe care le traversa Asociaţia Partida Romilor, de unde erau viraţi banii pentru Mădălin Voicu, cât şi faptul că nu mai primise niciun sprijin concret de la parlamentarul PSD:

"Păun: Deci eu sper că pe asta a lui Mădălin nu ai trecut-o. Colaboratoare: Nu. Nu! Păi, nu ştiţi că... De ce v-am întrebat azi? Păun: Şi oricum noi trebuie să ne reaşezăm şi cu salariile, şi cu astea, şi nu putem să mai oferim 4.000 de lei, că oricum nu se întâmplă nimic. Colaboratoare: Ştiu. Păi, şi aşa am avut discuţii cu el. Că iniţial i-am spus să scrie măcar două-trei articole pe lună... Păun: Nu mai, lasă, să ne lase în pace! Domnu', lăsaţi-ne, mergeţi! Colaboratoare: Mda. Oricum, staţi aşa, că contractul lui se şi închide dacă nu mă înşel acum. Ar trebui să facem altul. Păun: Nu, nu mai facem altul. S-a închis. Păi, trebuie să facem... Păi, nu mai putem să mai facem altul, pentru că nu se justifică ce faceţi. Colaboratoare: Deci Voicu Mădălin deja se... adică la 01.12 s-a închis. Mai are luna asta. Păun: Păi, perfect. Luna asta, după care nu putem... dacă... Nu ştim, domnu', că avem alte treburi, o să vedem după congres... Nu, vedem la sfârşitul anului, nici nu-i pomeneşti de nimic, de niciun congres. Nu ştiu, vedem la sfârşitul anului"

UPDATE 12.06: Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat pozitiv reţinerea şi arestarea lui Nicolae Păun: 13 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri. Păun nu s-a prezentat la audierea din Comisia Juridică.

UPDATE 11.25: Deputaţii jurişti au avizat cererea de reţinere a lui Mădălin Voicu cu 10 voturi pentru şi 9 împotrivă. Cererea de arestare a lui Voicu a fost de asemenea, avizată cu 10 voturi pentru şi 8 împotrivă, un deputat părăsind sala în momentul votului. La ieşirea din sală Voicu a spus că avocatul l-a sfătuit să nu spună nimic.

UPDATE 10.35: Mădălin Voicu a ajuns la Comisie şi a spus presei că nu este îngrijorat, ci "necăjit".

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaţilor.

Materialul probator este conţinut în 19 volume, adică aproximativ 4.900 de pagini, fiind vorba de un dosar comun pentru cei doi deputaţi.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a venit joi şi vineri la Camera Deputaţilor, însoţit de trei avocaţi, pentru a studia dosarul, el susţinând că este "agăţat fără niciun fel de vină". Deputatul social-democrat a afirmat că nu o să roage sau să influenţeze colegii, iar în plenul Camerei Deputaţilor la votul final asupra cererii DNA o să îşi spună punctul de vedere.

Deputatul minorităţilor naţionale Nicolae Păun nu a făcut niciun fel de declaraţii la Parlament. Potrivit unor surse, el şi-ar fi studiat dosarul la Comisia juridică, însă nu a vorbit cu jurnaliştii.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate