Editura Evenimentul si Capital

Coldea, prins din nou cu ocaua mică în slujba SRI

Florian Coldea nu ar îndeplini criteriile pentru postul dernconferențiar la Academia SRI
Autor: | | 1 Comentarii | 1370 Vizualizari

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a Serviciului și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație, scrie jurnalista Emilia Şercan de la PressOne.

Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor. Toate indiciile arată că fostul șef operativ al SRI și-a pregătit CV-ul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziția de conferențiar universitar, potrivit sursei citate. În urma acestui concurs, Florian Coldea ar urma să fie din nou angajat în SRI cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a Serviciului. Coldea este pensionar de aproape șapte luni, după ce a fost forțat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță despre vacanțele petrecute împreună în mai multe destinații exotice.

Post cu dedicație pentru Coldea

Conform procedurilor, Academia SRI a făcut publică vacantarea postului inclusiv pe site-ul propriu, însă nu imediat, așa cum prevede legislația, ci abia în luna iunie. Timp de șase săptămâni, între 28 aprilie și 14 iunie, s-a derulat perioada în care cei interesați să se înscrie la concurs o puteau face. Singurul care și-a depus dosarul a fost Florian Coldea. Pentru a obține postul de conferențiar Coldea avea de rezolvat două obligații majore: să completeze dosarul de concurs, prin care să demonstreze că îndeplinește crite- riile didactice și științifice cerute de lege și să susțină o prelegere publică. Un dosar de concurs, indiferent de gradul didactic vizat, trebuie completat în acord cu standardele minimale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Științe militare. Dacă un candidat nu îndeplinește cerințele minimale necesare și obligatorii, acesta este declarat respins.

Care sunt criteriile minime obligatorii

Criteriile minimale sunt împărțite în trei domenii distincte: Activitatea didactică, Activitatea de cercetare și Recunoașterea impactului activității științifice. Punctajul minim total este de 60 de puncte, împărțite astfel: minimum 35 de puncte pentru primul domeniu, mini- mum 20 de puncte pentru al doilea și minimum 5 puncte pentru al treilea. Coldea și-a calculat un punctaj total, potrivit fișei personale de verificare a standardelor, de 73,576. Totuși, acesta este aparent mai mic de 60 de puncte, scriu jurnalista Emilia Șercan pe PressOne. După ce au analizat și comparat CV- ul, fișa de verificare și lista de lucrări ale lui Florian Coldea, jurnaliştii au descoperit că există o serie de suspiciuni în legătură cu punctajul realizat de fostul număr doi din SRI, dar și faptul că acesta nu îndeplinește unele dintre criteriile obligatorii cerute de standarde, condiții cumulative pentru ca un candidat să fie declarat admis.

Surprizele din CV-ul fostului șef operativ al SRI

CV-ul lui Florian Coldea conține mai multe informații surprinzătoare. Prima este faptul că acesta menționează că a fost lector universitar la ANIMV, fiind titular al cursurilor Managementul riscurilor de securitate națională și Etica în analiza de informații. Biroului de Presă al ANIMV a comunicat, la solicitarea PressOne, că Florian Coldea a dat concurs pentru postul de lector universitar la Academia SRI în iunie 2010, însă calitatea lui de cadru didactic a încetat în momentul în care a fost trecut în rezervă. Tot din CV rezultă că Florian Coldea a lucrat în Direcția de Prevenire și Combatere a Terorismului încă de când a terminat Facultatea de Informații din cadrul ANIMV, adică din 1996, și până când a fost numit adjunct al directorului SRI, în 2005. Una dintre principalele sale responsabilități în acea perioadă a fost recrutarea și dirijarea surselor în domeniul anti-terorist. Din 1999 și până în 2005 a ocupat mai multe funcții de conducere, cea mai înaltă poziție fiind cea de adjunct al șefului Direcției de Prevenire și Combatere a Terorismului.

Rectorul Academiei SRI, demis

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate